Přejít k hlavnímu obsahu

Naprostá senzace! Český hráč míří do týmu současných mistrů světa

28. 9. 2024 | 15:00 Dota 2 Přestup
Tomu se říká snový přestup. Český hráč Jonáš „SabeRLighT“ Volek se stal novým členem týmu Liquid, aktuálních mistrů světa po triumfu na The International. Tým doufá, že jeho charismatická osobnost a neortodoxní herní styl přispějí k další trofeji na největší scéně. „Budu muset naplnit velká očekávání,“ vzkazuje.
Jonáš “SabeRLighT” Volek
Jonáš “SabeRLighT” Volek
Zdroj: PGL

Po odchodu izraelského offlanera Nety „33“ Shapiry, který se rozhodl vrátit do Tundra Esports a vytvořit nový tým, se Liquid rozhodli rychle jednat. A právě SabeRLighT se ukázal být ideální volbou na obsazení klíčového offlane místa. Pro českého borce je to nejen obrovská příležitost, ale i návrat na světovou scénu. V květnu totiž opustil Shopify Rebellion kvůli rozdílným pohledům na hru a vzal si od hry krátkou pauzu. Během této přestávky se věnoval streamování na Twitchi a grindoval evropskou ladderu, kde se aktuálně nachází na 32. místě.

SabeRLighT se také zúčastnil kvalifikace na The International 2024 s celkem Team Bald, který vedl známý streamer Gorgc, a ukázal, že i po pauze je stále ve vrcholové formě. Tohle ale není první setkání nadějné české hvězdy s týmem Liquid. V roce 2023 zaskočil jako náhradník na turnaji ESL One Kuala Lumpur, kde pomohl mančaftu dosáhnout na třetí místo, a i tehdy byl jeho herní styl v týmu oceňován. Kapitán Aydin „Insania“ Sarkohi po jeho tehdejším výkonu dokonce popíchl trenéra SR: „Jak můžeš s tímhle hráčem prohrát?“

Změna sestavy přichází pro Liquid v důležitém momentu. Po odchodu klíčového hráče do svého domovského týmu, musela sestava rychle najít náhradu. SabeRLighT byl na trhu volných hráčů a díky dřívější zkušenosti s týmem byla volba jasná. Trenér William „Blitz“ Lee také potvrdil, že Michael „miCKe“ Vu, který je známý svou precizností na carry pozici, převezme kapitánské povinnosti a drafting, což by mělo týmu dodat novou dynamiku.

Příchod českého hráče do sestavy současných mistrů světa přináší velká očekávání. Jeho neortodoxní herní styl a schopnost rozhodovat klíčové momenty zápasů by měly týmu poskytnout potřebnou výhodu na mezinárodní scéně. Fanoušci se už nemohou dočkat, až ho uvidí v akci, a naštěstí nebudou muset dlouho čekat. Liquid se v nové sestavě představí na turnaji PGL Wallachia, kde se od 4. do 13. října utkají o prize pool přes 20 milionů korun.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.