Přejít k hlavnímu obsahu

Nová jednička na Twitchi. Vtuberka překonala současné streamerské krále v počtu odběratelů

29. 9. 2024 | 13:30 Twitch
Svět streamování zažil další historický milník. Populární VTuberka Ironmouse opět převzala korunu nejvíce odebíraného tvůrce obsahu na Twitchi. Tentokrát to zvládla s naprosto dechberoucím náskokem - o více než 80 tisíc odběratelů překonala známého streamera Kai Cenata.
Ironmouse
Ironmouse
Zdroj: Twitch/Ironmouse

Ironmouse, členka VTuberské skupiny VShojo, během svého 23denního subathonu dosáhla neuvěřitelných 200 tisíc aktivních odběratelů, což je téměř dvojnásobek toho, co má Kai Cenat. Za ním se seřadili další streamerské hvězdy, jako jsou Jynxzi s 100 tisíci a nováček CaseOh se 74 tisíci. Top 5 uzavírá Hasan s 69 tisíci odběrateli.

I když je to pro Ironmouse obrovský úspěch, stále to není její osobní rekord. V červnu 2023 během charitativního subathonu na podporu The Immune Deficiency Foundation, která nabízí zdroje, vzdělání a podporu pro ty, kdo mají PI, a zároveň spolupracuje s klinickými lékaři a vědci při provádění výzkumu a propagaci programů veřejné politiky. Tehdy dosáhla 205 488 odběratelů. Aktuálně jí tak chybí jen krůček k překonání vlastního maxima.

Peníze od svých odběratelů většinou věnuje právě na charitu a diváci ji proto rádi podpoří. Fanoušci s napětím sledují, kam až to Ironmouse dotáhne tentokrát. Bude schopna překonat Ninjův rekord, který měl 269 154 odběratelů, nebo dokonce Ludwiga, který drží korunu s 283 066 odběrateli?

Mnoho uživatelů však nechápe, jak někdo, kdo používá animovaného avatara místo reálného obličeje, může dosáhnout takových výšin. Ironmouse však tento subathon nestrávila pouze ve svém domově. Během TwitchConu se přesunula na IRL streamování přímo ze San Diega, kde se setkala s fanoušky z celého světa. Její subathon je tak nejenom o rekordech, ale také o přinášení nového typu obsahu, který VTuberky většinou nenabízejí.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.