Přejít k hlavnímu obsahu

Šokující pád Spectre Divide? Tým za Shroudovou hrou propouští pouhé týdny po vydání

29. 9. 2024 | 15:00 Komentář
Po slibném startu a masivní podpoře od slavného streamera Shrouda se zdá, že Spectre Divide míří do problémů. 22 dní po vydání hra bojuje s klesajícím počtem hráčů, negativními recenzemi a teď i s propouštěním v týmu vývojářů. Jaká je budoucnost tohoto nového titulu?
Spectre Divide
Spectre Divide
Zdroj: Mountaintop Studios

Ještě nedávno se zdálo, že Spectre Divide bude hitem na herní scéně. 3v3 taktická střílečka, kterou osobně propagoval bývalý profesionální hráč Counter-Striku a populární streamer Shroud, přitáhla po svém vydání na začátku září přes 30 000 hráčů současně na Steamu. Hra se pyšnila jedinečnou mechanikou – možností ovládat dvě postavy a přepínat mezi nimi – a také výrazným cel-shaded grafickým stylem. Zdálo se, že se Mountaintop Studios podařilo vytvořit něco výjimečného.

Ovšem, ne všechno bylo růžové. Hráči rychle začali kritizovat vysoké ceny kosmetických předmětů ve hře, což vývojáře přinutilo k rychlému ústupu a snížení cen. A teď, pouhých 22 dní po vydání, přichází další rána – studio oznámilo propouštění.

Mountaintop Studios propustilo 13 zaměstnanců, a to v rámci „strategických opatření“, jak uvedl spoluzakladatel a CEO studia Nate Mitchell. „Chceme zajistit, aby Spectre Divide mělo dlouhodobou podporu, a proto jsme se rozhodli ke zmenšení týmu,“ uvádí. I přes propouštění však studio stále zaměstnává mezi 50 a 100 lidmi, takže není úplně na kolenou.

Navzdory těmto krokům se počet aktivních hráčů začíná snižovat a recenze na Steamu klesají. Hře teď hrozí, že bude bojovat nejen s úbytkem hráčů, ale i s negativními ohlasy. Situaci nepomáhá ani sám Shroud, který byl při hraní Spectre Divide viděn, jak frustrovaně reaguje – což je u tohoto klidného streamera opravdu nezvyklé. Budoucnost titulu je nejistá, a ačkoliv vývojáři slibují další obsah a dlouhodobou podporu, otázkou zůstává, zda to bude stačit na udržení zájmu komunity.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.