Přejít k hlavnímu obsahu

Katastrofa při startu EA FC 25. Hráči čekali v nekonečné frontě na servery

28. 9. 2024 | 18:00 EA SPORTS FC 25 Komentář
EA FC 25, jeden z nejočekávanějších herních titulů tohoto roku, oficiálně vyšel. Místo oslavného začátku však spousta hráčů zažila pořádnou sprchu studené vody. Fanoušci z celého světa, kteří se nadšeně pokoušeli přihlásit do hry, se setkali s nepříjemným překvapením – chybová hláška „EA servery nejsou nyní dostupné“. Následovalo tak nekonečné čekání ve frontách na připojení.
EA FC 25
EA FC 25
Zdroj: EA Sports

Tyto problémy nejsou pro fotbalovou sérii od EA ničím novým. Už při vydání EA FC 24 hráči bojovali se servery, ale nyní, při vydání dalšího dílu, se zdá, že jsou problémy ještě horší. Servery nezvládají nápor a stále více hráčů je uvězněno v nekonečném čekání na svůj herní zážitek. Oprávněné zklamání fanoušků je cítit na všech sociálních sítích.

Zatímco se herní komunita vztekala, EA nevydala žádné oficiální prohlášení k problémům během vydání. Přitom by se od tak velké značky očekávalo, že premiérový den proběhne hladce. Hráči s napětím čekali, zda se problémy rychle vyřeší, nebo zda budou pokračovat v tomto frustrujícím čekání.

Navzdory tomuto rozpačitému začátku přináší EA FC 25 i naději do budoucna. Tvůrci potvrdili, že pracují na vývoji zcela nového režimu Open World, který hráčům umožní vytvářet vlastní postavy, interagovat s komunitou a objevovat otevřený svět, podobně jako v režimu Park z NBA 2K. Tato novinka ale nebude dostupná v současném díle, takže si hráči budou muset ještě počkat.

I když problémy se servery pořádně pokazily zahájení hry, vyhlídky na budoucí obsah jsou více než lákavé. EA FC se chystá změnit fotbalové simulátory a přinést hráčům širší a interaktivnější zážitek, který přesáhne hranice tradičního fotbalu.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.