Přejít k hlavnímu obsahu

Další mistr světa míří do Evropy. Talentovaný Brazilec kývl na nabídku Vitality

29. 9. 2024 | 19:00 VALORANT Přestup
Rýsuje se další přestupová bomba? Brazilský fenomén Felipe „Less“ Bass je krůček od podepsání smlouvy s Vitality. Šlo by tak už o druhý přestup člena sestavy LOUD, mistrů světa z roku 2022, který se chystá příští rok soutěžit v EMEA regionu. Jeho bývalý spoluhráč by měl však reprezentovat velkého rivala.
Felipe "Less" Basso
Felipe "Less" Basso
Zdroj: Riot Games

Jeden z nejlepších hráčů, jakého fanoušci kompetitivní scény Valorantu viděli,  Felipe „Less“ Basso, se podle zdrojů redakce Sheep Esports chystá k nečekanému kroku – přestupu do evropského týmu Vitality! Po dvou dominantních sezónách 2022 a 2023, kdy si brazilští LOUD připsali titul, přišla smíšená sezóna 2024, doprovázená finančními problémy. Teď se však zdá, že devatenáctiletý talent míří za novou výzvou v Evropě.

Zdroje tvrdí, že Less dosáhl ústní dohody s francouzskou organizací, přičemž se čeká jen na podpisy smluv mezi organizacemi LOUD a Vitality. Tento přestup by mohl být klíčovým momentem pro francouzský tým, který se v roce 2024 dostal do finále VCT EMEA ligy, kde podlehl Fnatic.

Nedávno se na veřejnost dostaly informace, že se do Evropy chystá i další hvězda z týmu tehdejších LOUD – Matias „Saadhak“ Delipetro! Ten by měl zamířit do celku Karmine Corp, což znamená jediné: dva bývalí spoluhráči, Less a Saadhak, by se mohli brzy střetnout na opačných stranách barikád, kde budou reprezentovat dva francouzské giganty – Vitality a Karmine Corp!

Vitality je na vzestupu a s Lessovým talentem na pozici sentinela může tým doufat ve zlepšení výsledků na mezinárodní scéně. Navíc se šuškalo i o příchodu hvězdy z Fnatic, Nikity „Derke“ Sirmiteva, a to už je dostatek palebné síly na světový titul. V tomto případě se však jedna spíše o spekulace na základě zkoušek. Evropu ale i tak pravděpodobně obohatí dvě slavné pušky z Jižní Ameriky. Jak dopadne střet s KC, vedeným jedním z nejlepších kapitánů současnosti? Tohle by byla bitva, na kterou se vyplatí těšit!

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.