Přejít k hlavnímu obsahu

Blizzard to nevzdává. Po dvou neúspěšných pokusech prý znovu vyvíjí střílečku ze světa StarCraft

29. 9. 2024 | 17:00 Gaming
Podle informací novináře Jasona Schreiera, který pracuje na knize o společnosti Blizzard, se společnost údajně znovu pokouší vytvořit střílečku zasazenou do univerza StarCraftu. Projekt má vést bývalý výkonný producent série Far Cry –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ Dan Hay.
StarCraft
StarCraft
Zdroj: Activision Blizzard

Blizzard se už více než dvě desetiletí snaží vytvořit střílečku z univerza StarCraft. První pokus, StarCraft: Ghost, se zaměřoval na Novu, ženskou stealth operátorku, v roce 2006 byl ale projekt zrušen. Další pokus, označovaný jako Ares, byl vyvíjen v roce 2017 a měl hráče postavit do role Terranských mariňáků bojujících proti Zergům. Tento projekt byl však také zrušen v červnu 2019. Vývojáři se následně přesunuli na vývoj Diabla IV a Overwatch 2.

Podle Schreiera se Blizzard nyní opět pokouší vytvořit střílečku ze světa StarCraft. Podrobnosti o tomto projektu jsou uvedeny v jeho nadcházející knize PLAY NICE: The Rise, Fall, and Future of Blizzard Entertainment, která vyjde v říjnu tohoto roku. Bližší informace novinář nezmínil a uvedl pouze, že projekt byl v přípravě během doby, kdy na knize pracoval.

Dan Hay, který údajně stojí v čele třetího pokusu o střílečku StarCraft, se připojil k Blizzard Entertainment v roce 2022 po desetiletém působení v Ubisoftu, kde vedl tým odpovědný za několik titulů série Far Cry. Nyní zastává pozici viceprezidenta a generálního manažera v Blizzardu.
 

Hry mě baví i živí od roku 2017, aktuálně se jim věnuji na pozici herní producentky v jednom brněnském studiu. Psaní o hrách je pak pro mě radostí a koníčkem. Kromě nebezpečného tria CS2, LoL a Age of Empires II mám ráda sport a pivo.