Přejít k hlavnímu obsahu

Krev, vášeň a díra ve stole. NiKo v semifinále BLAST Premier rozdával pěsti

29. 9. 2024 | 12:00 Counter-Strike 2 Zajímavost
Každý, kdo kdy zažil frustraci během herní chvíle, ví, jak těžké je udržet nervy na uzdě. Nikola „NiKo“ Kovač, hvězda G2 Esports, to na BLAST Premier pocítil naplno, když po neúspěšném clutch momentu vyrazil pěstí díru do stolu. Tento moment ukázal, že ani ti nejlepší hráči nejsou imunní vůči tlaku, který je součástí velkých turnajů.
NiKo a jeho díra ve stole
NiKo a jeho díra ve stole
Zdroj: BLAST Premier

V zaplněném sálu během semifinále BLAST Premier mezi G2 Esports a Team Vitality se strhla bouře. Všichni přítomní tajili dech, když Nikola „NiKo“ Kovač, hvězdný rifler G2, bojoval za stavu 7:8 na mapě Mirage o ace clutch, který mohl přinést zlomový moment pro jeho tým. Jednoho po druhém NiKo profesionálně vyřídil, položil bombu a najednou byl ve výhodě. Jenže ironicky tu poslední, klíčovou střelu, minul. Jeho naděje se rázem rozplynuly.

To, co následovalo, bylo ale možná ještě zábavnější. NiKo není známý jen pro svou precizní hru, ale i pro intenzivní emoce. Po prohraném kole bouchl do stolu s takovou silou, že zanechal hluboký kráter. Z jeho ruky začala téct krev. Všichni čekali, co se bude dít dál. Pauza? Lékařská pomoc? Nic takového. NiKo si setřel krev z ruky a pokračoval ve hře, jako by nic nebylo.

G2 Esports se po tomto incidentu vzchopili a předvedli jeden z největších obratů turnaje. Vitality, favorité zápasu, nakonec podlehli a G2 se díky vítězství posunuli do velkého finále. Po zápase se situace stala terčem mnoha internetových meme a fanoušci v sále i na streamu nemohli přestat mluvit o díře ve stole.

Komentátor James Banks neváhal a předal NiKovi samotný stůl jako symbol jeho nezlomného ducha. „Krvácím a zároveň ničím!“ vtipkoval NiKo během týmových komunikací. Mohl provést clutch celého roku, ale nakonec je z toho nejlepší moment celého roku. G2 míří do finále kde narazí na NAVI. Bude NiKo opět připraven bojovat až do poslední kapky krve?

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.