Přejít k hlavnímu obsahu

Naprosto hanebné představení, tvrdí diváci. LCS tým se poprvé v historii nedostal z předkola

30. 9. 2024 | 12:00 League of Legends Reportáž
Světový šampionát v League of Legends je plný překvapení, ale tentokrát bohužel padlo jedno, na které fanoušci 100 Thieves nebudou rádi vzpomínat. Tento slavný tým se stal prvním zástupcem Severní Ameriky, který byl kdy vyřazen již v Play-In fázi. A to není zrovna vizitka, kterou by si chtěli odvézt.
100T po prohře s PSG Talon
100T po prohře s PSG Talon
Zdroj: Riot Games

Už před začátkem světového šampionátu nebyli 100T považováni za zrovna silný tým, ale rozhodně patřili mezi favority Play-In fáze mezi minoritními regiony – zvlášť po skvělém výkonu na závěr LCS, kde dokázali smést Cloud9 a obsadit třetí místo. Všichni očekávali, že se minimálně probojují do Swiss Stage a možná navážou na pohádkový příběh DRX z roku 2022. Bohužel realita byla krutá.

Vše se začalo sypat hned po prohře 1:2 proti latinskoamerickým Rainbow7, což byl šok, protože 100T šli do zápasu jako jednoznační favorité. A i když následně porazili japonské Softbank HAWKS 2:0, naděje fanoušků byly rychle uhašeny při finálním zápase s PSG Talon. Po naprosto drtivé porážce se hráči s turnajem loučí, zatímco jejich soupeř postupuje dál. LCS fanoušci jsou neskutečně mrzutí, C9 by prý takto určitě neprohráli.

Pro 100 Thieves je to tvrdá lekce a důkaz, že i favorit může rychle padnout. Na druhou stranu, tým má před sebou budoucnost – s mladými hráči, kteří mají ještě šanci vyrůst a získat spoustu zkušeností. Otázkou však zůstává, jestli se sestava příští rok vrátí v této podobě, nebo je čekají změny. Zatímco PSG Talon si zvyšují reputaci a všichni jim budou chtít ve Swiss Stage raději vyhnout, pro severoamerické fanoušky zůstane tato porážka hořkým zklamáním.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.