Přejít k hlavnímu obsahu

Světová jednička F1 si našla nové hobby. Propadl Max Verstappen Minecraftu?

1. 10. 2024 | 14:00 Zajímavost
Max Verstappen, trojnásobný mistr světa Formule 1, má novou vášeň – Minecraft! Podle jeho týmového kolegy z Team Redline, Luka Cranea, si Max prý postavil kouzelnickou dílnu a tři dny v kuse očarovával knihy. Crane žertuje, že Max může být „nejzávislejší člověk na Minecraftu na světě“. Svůj um pak opět jezdec ukázal i na streamu.
Max Verstappen a jeho vášeň pro Minecraft
Max Verstappen a jeho vášeň pro Minecraft
Zdroj: Red Bull Gaming / X

Verstappenův náskok v šampionátu začíná tenčit. Talent z McLarenu, Lando Norris, mu totiž šlape na paty a každý bod je teď důležitý. Maxova vášeň nad hrami však není nová – letos v červenci se účastnil závodu na simulátoru až do tří hodin ráno, jen pár hodin před Velkou cenou Maďarska. Výsledek? Kolidoval s Lewisem Hamiltonem a skončil až pátý, což si vyžádalo ostré komentáře nejen od fanoušků, ale i z jeho vlastního týmu.

I když má simulátory stále rád, objevil něco, co se mu zamlouvá ještě víc. Minecraft se stal pro Verstappena únikem od stresu závodního života. Na rozdíl od adrenalinových závodů, Minecraft nabízí uklidňující prostředí, kde může stavět své světy a experimentovat s prostředím.

Program F1 má nyní pauzu, a právě tu Verstappen využívá ke streamování. Svůj Minecraft svět však neukázal, ale jeho nový oblíbený titul i tak vysílal, jen v trošku jiném režimu. Diváky bavil závodem na loďkách v kostičkované řece. Od ostatních hráčů byl jasně rozeznán – jeho postavička měla Red Bull oblečení a starty odpovídaly těm z okruhů F1.

Navíc měl trošku odlišný setup. Kromě klasické myši a klávesnice, odjel Holanďan Minecraft závod s volantem, který používá na simulátory. Zatímco Minecraft ho může dočasně odvést od stresu, na okruzích Formule 1 není místo pro chyby, natož pro rozptýlení způsobené pixelovým světem plným kostek. Fanoušci doufají, že Max najde rovnováhu mezi svými dvěma vášněmi,  jinak by jeho cesta za čtvrtým titulem mohla skončit v troskách.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.