Přejít k hlavnímu obsahu

Pilíř akademie MOUZ. Český talent zůstává jako vzor pro novou generaci

1. 10. 2024 | 16:00 Counter-Strike 2 Přestup
Když se český talent Oldřich „PR“ Nový loni připojil k německé organizaci MOUZ, málokdo čekal, že bude po roce jediným hráčem, který v akademii zůstane. Zatímco elitní tým MOUZ slaví globální úspěchy a akademie MOUZ NXT vychovává budoucí hvězdy, PR se ocitá ve zcela nové roli – stává se klíčovým pilířem, kolem kterého se nyní buduje celá sestava.
Oldřich „PR“ Nový
Oldřich „PR“ Nový
Zdroj: MOUZ

Oldřich „PR“ Nový, jeden z nejnadanějších hráčů české scény, šel vždy vlastní cestou. Místo toho, aby hrál za nejlepší české týmy, rozhodl se přijmout nabídku MOUZ NXT, což bylo tehdy považováno za nejlepší rozhodnutí pro jeho kariéru. A ukázalo se, že to byla trefa do černého. Jeho statistiky byly vynikající a díky svému výkonu pomohl udržet akademii mezi elitou, což ho dostalo na radar evropských organizací.

V letošním roce však přišly velké změny. Většina jeho spoluhráčů zamířila do větších týmů – Chr1zN se přesunul do OG, sirah zamířil do TSM a Neityu opustil organizaci bez plánu na přestup. Z původní sestavy zůstal pouze PR, největší český talent současnosti, což z něj nyní dělá pilíř nové éry MOUZ NXT.

Nyní se kolem něj formuje nová generace hráčů. Do týmu přišli mladí talenti jako Georgi „Jorko“ Mitev, Adrian „Xelex“ Vincze, Brimir „blick“ Birgisson a Niki „Cliqq“ Kinnunen. Tito hráči mají před sebou velký potenciál, ale je to právě český super talent, kdo pro ně představuje vzor. Díky svým zkušenostem a úspěchům se stal tím, ke komu mladí vzhlíží. I když není v tradiční roli mentora, jeho pozice je nepostradatelná. A právě to z něj dělá do budoucna nejžhavějšího kandidáta na postup do A týmu.

I přes svůj věk, kdy je mu teprve 17 let, je PR v akademii tím nejzkušenějším hráčem. Jeho přítomnost na serveru a profesionální přístup ho staví do role, kterou nelze ignorovat. Jeho noví spoluhráči tak mají štěstí, že po jejich boku stojí hráč, který už ví, co to znamená soutěžit na vysoké úrovni. S novou sestavou plnou mladých talentů a pod dohledem zkušeného trenéra TOBIZe MOUZ NXT před sebou slibnou budoucnost – a český hráč bude v jejím středu.

Štítky: Counter-Strike 2, Mouz, PR
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.