Přejít k hlavnímu obsahu

Největší vlna banů. FACEIT zakročil proti smurfům a toxickým hráčům

1. 10. 2024 | 20:00 Counter-Strike 2 Zajímavost
Nejpopulárnější herní platforma FACEIT se rozhodla posvítit na nepoctivce. Pro své CS2 servery přináší nové nástroje, které znepříjemní život smurferům, boosterům a toxickým hráčům. Přináší také vylepšené funkce v turnajové sekci a stabilnější připojení na servery.
FACEIT
FACEIT
Zdroj: Valve

Hlavní součástí nového update je nasazení vylepšených nástrojů pro detekování smurferů, tedy hráčů, kteří používají více účtů. Podle blogu, na kterém FACEIT novinky odhalil, má být detekování podobných účtů rychlejší, přesnější a přísnější. Během září mělo dojít k největší vlně banů za smurfing a boosting, i když přesné čísla platforma neprozradila. Podle některých uživatelů jsou však tyto kroky málo a dožadují se toho, aby bylo zakázáno propojovat čerstvě založené Steam účty.

FACEIT se zaměřil také na toxické hráče. Vylepšen byl detekční systém Minerva a byly zpřísněny také postihy za nesportovní chování. Za první prohřešek dostanou hráči týdenní ban, opakovaní hříšníci však mohou dostat ban až na celý rok. Tento systém postihů je v chodu už od června, od té doby dostalo prodloužený ban za toxicitu více než stopadesát tisíc hráčů.

Platforma také slibuje několik dalších vylepšení, které se zaměřují hlavně na soutěžní hráče. Nejnižší úroveň ligy ESEA slibuje lepší algoritmus pro los zápasů a vylepšený systém play-off, díky kterému si týmy zahrají více zápasů. Bylo vylepšeno také uživatelské rozhraní lig a turnajů. FACEIT podnikl i kroky k vylepšení stability připojení na komunitních serverech. Nové funkce má také mobilní aplikace FACEIT Mobile nebo streamovací platforma FACEIT Wacth.

Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.