Přejít k hlavnímu obsahu

Zemětřesení v ENCE. Přijít má FPL hvězda a francouzský talent. Zůstane gla1ve?

2. 10. 2024 | 18:00 Counter-Strike 2 Přestup
Finská organizace ENCE stále hledá recept na ideální sestavu. Po neúspěšné kvalifikaci na RMR chystá přivést nové posily, kterými by měli být mladíci xKacpersky a Neityu. Kdo v týmu zůstane zatím není jisté, své místo v sestavě údajně nemá jisté ani gla1ve.
ENCE gla1ve
ENCE gla1ve
Zdroj: ESL

Podpis nové smlouvy už naznačil na sociální síti X teprve 17letý Polák Kacper „⁠xKacpersky⁠“ Gabara. Ten se naposledy představil s dresu juniorky Ninjas in Pyjamas, od odchodu z týmu se soustředil hlavně na FPL, kde dokonce ovládl 39. týden. Druhou posilou by měl být Ryan „Neityu“ Aubry z Francie. I ten naposledy působil v akademii, přesněji v MOUZ NXT, kde byl největším tahounem celku. V hlavním týmu však momentálně není pro povýšení místo, proto se 19letý Francouz rozhodl posunout dál.

Další změny v sestavě zatím nejsou známy. Snad kromě Viktora „sdy“ Orudzheva nemá své místo jasné. Už v půlce září oznámil svůj odchod Krzysztof „Goofy“ Górski a následovat jej by údajně měl také druhý Polák v sestavě Kacper „Kylar“ Walukiewicz. Otazník visí také nad kapitánem týmu, čtyřnásobným Major vítězem Lukasem „gla1ve“ Rossanderem. ENCE totiž údajně zkouší také další lídry, zdá se ale, že dánský veterán zatím zůstane.

Na odpověď na otázku, zda xKacpersky a Neityu budou jedinými novými posilami, si však budeme muset ještě chvíli počkat. Během několika týdnů prošla zkouškou řada hráčů, mezi nimi například i Alexander „⁠br0⁠“ Bro, a je tak možné, že před představením finální sestavy se může ještě řada věcí změnit.

Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.