Přejít k hlavnímu obsahu

Hlavní část turnaje startuje! MDK začnou s čínskými mistry, den zavřou G2. Jak to vypadá s Fnatic?

3. 10. 2024 | 12:30 League of Legends Preview
Po úvodní Play-In fázi se nyní schyluje k tomu, co fanoušci považují za opravdovou zkoušku sil – Swiss Stage, kde žádné zaváhání nezůstane bez následků. Dokáží evropské celky G2, Fnatic a MAD Lions obstát proti těm nejlepším týmům z celého světa? Na mistrovství světa v League of Legends teprve začíná pořádná zábava.
Humanoid na Worlds 2024
Humanoid na Worlds 2024
Zdroj: Riot Games

Všechny oči budou upřeny na evropské reprezentanty. MAD Lions KOI čelí čínskému šampionovi Bilibili Gaming. I když se Španělé ukázali solidně ve skupinách, soupeř je silným favoritem, což dává zápasu nádech senzace. MDK však mají šanci překvapit, pokud se Supa předvede na své maximální úrovni.

Fnatic se setkají s Korejci z Dplus KIA, který ve svém posledním představení porazil úřadující mistry světa doma v LCK. Všichni čekají na výkon Humanoida, který musí zvládnout souboj s legendárním ShowMakerem na midlane. Tohle bude bitva, na kterou fanoušci LoL budou dlouho vzpomínat.

A pak je tu G2 Esports, evropská naděje, která se v šampionátu očekává jako tahoun. Proti brazilskému paiN Gaming by neměli mít problém, a pokud Caps zahraje, jak umí, můžeme očekávat jasný výsledek. G2 bude chtít napravit zklamání z MSI, kde vypadli s T1, a je jasné, že jejich oči směřují k titulu. Ale pozor, Brazilci poslední dny v Champions Que poráží i hvězdy z Asie.

Každý tým odehraje v této fázi minimálně tři zápasy – ti, kteří dosáhnou tří výher, postupují do vyřazovacích bojů, ti se třemi prohrami balí kufry. Každý zápas je klíčový a s každou výhrou se tlak stupňuje. Evropské týmy se musí postavit nejen silným soupeřům, ale také vyrovnat obrovská očekávání fanoušků – domácímu publiku.

Podaří se Fnatic napravit své dosavadní neúspěchy? Potvrdí G2 svůj status evropské jedničky? A dokáže MDK přepsat historii a dostat se mezi elitu? To vše se dozvíme v následujících dnech, kdy se Swiss Stage rozjede na plné obrátky.

Program na čtvrtek 3.10. 2024:

  • 14:00 – Bilibili Gaming vs. MAD Lions KOI
  • 15:00 – Top Esports vs. T1
  • 16:00 – Weibo Gaming vs. Gen.G
  • 17:00Fnatic vs. Dplus KIA
  • 18:00 – Team Liquid vs. LNG
  • 19:00 – PSG Talon vs. Hanwha Life
  • 20:00 – FlyQuest vs. GAM Esports
  • 21:00 – paiN Gaming vs. G2 Esports
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.