Přejít k hlavnímu obsahu

VALORANT zabanoval přes 3 a půl milionu podvodníků od svého spuštění. Vanguard funguje na výbornou

4. 10. 2024 | 14:00 VALORANT Komentář
Čtyři roky od uvedení anti-cheat systému Vanguard na scénu a jeho přítomnost je stále zásadní. Byl spuštěn společně s VALORANTem v roce 2020 a má za sebou působivý výkon. Od té doby byl Vanguard svědkem rapidního růstu počtu hráčů i podvodníků, ale i přesto se drží své klíčové mise: ochrany her před těmi, kdo se snaží získat výhodu nečestnými prostředky.
Ranked Rollback
Ranked Rollback
Zdroj: Riot Games

V průběhu těchto čtyř let bylo za cheating zabanováno více než 3,6 milionu účtů – což odpovídá jednomu banu každých 37 sekund. Tento neúnavný boj však není pouze o cheatech. Vanguard zasahuje i proti botování, boostingu a dalším formám nespravedlivého chování, což zajišťuje, že každý hráč má férovou šanci na vítězství.

Systém rozděluje své zákroky do několika kategorií. Klíčové je přímé odhalování cheatů, ale i lidská kontrola hraje důležitou roli. Každý podvodník je sledován, a pokud jeho činnost není odhalena okamžitě, Vanguard je připraven zasáhnout.

  • Automatická detekce: Cheaty jsou přímo identifikovány systémem a hráč je okamžitě zabanován.
  • Hardwarové bany: Podvodníci se znovu pokusí přihlásit s jiným účtem, ale jejich zařízení je sledováno a později zablokováno.
  • Manuální bany: Lidská kontrola určuje, zda si podezřelý účet zaslouží ban po důkladném prozkoumání.

V posledních měsících počet zabanovaných účtů roste, ale čas potřebný k odhalení podvodníků zůstává konzistentní. To je klíčové pro udržení nízkého procenta her, ve kterých se objeví cheater. Systém Vanguard se navíc stále vyvíjí, aby lépe odhaloval složitější cheaty a zajišťoval, že spravedlnost zvítězí.

Přestože se s cheaty bojuje stále složitěji, Vanguard zůstává silný a odhodlaný. Riot Games neustále vylepšuje nástroje, aby zajistili bezpečnost herního prostředí. Hráči VALORANTu se tak mohou těšit na další roky hraní bez obav z podvodníků. Slavíme čtyři roky boje proti cheatům, ale je to nekončící válka.

Historický pohled na všechny akce, které Vanguard podnikl
Historický pohled na všechny akce, které Vanguard podnikl
Zdroj: Riot Games
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.