Přejít k hlavnímu obsahu

Tolik odběratelů ještě nikdo nikdy neměl! Streamerka se přitom schovává za virtuální avatar

6. 10. 2024 | 15:30 Twitch
Twitch se otřásá novým rekordem. Populární VTuberka Ironmouse znovu zapsala své jméno do historie, když během svého každoročního subathonu překonala všechny dosavadní rekordy a stala se nejodebíranější osobou na platformě. Předběhla nejen Ludwiga, ale i nyní bývalého šampiona Kaie Cenata, čímž si zajistila titul královny Twitche.
Ironmouse
Ironmouse
Zdroj: Ironmouse

Každý rok pořádá Ironmouse masivní měsíční subathon. Na jeho konci věnuje polovinu vydělaných peněz nadaci Immune Deficiency Foundation, která nabízí zdroje, vzdělání a podporu pro ty, kdo mají PI, a zároveň spolupracuje s klinickými lékaři a vědci při provádění výzkumu a propagaci programů veřejné politiky.

Už během prvních týdnů smazala rekordy velkých jmen jako třeba Ninja, ale stále jí chybělo na Ludwiga nebo Kaie Cenata. Pak ale první ze jmen padlo. „Ironmouse právě překonala můj starý rekord a má ještě jeden den na to, aby překonala Kaie. Doufám, že zlomí i absolutní rekord. Je to skvělá streamerka s úžasným příběhem a navíc věnuje polovinu výdělku na charitu. Jdi na to, Ironmouse!“, přál jí štěstí Ludwig.

Jak se měsíc blížil ke konci, ohromující číslo 306 621 odběratelů byl stále více na dosah. A právě poslední den září dorazil nával odběratelů. Některé darovala i samotná platforma. Během tradičního Twitch SUBtembru totiž platforma přidává jeden odběr navíc ke každým pěti darovaným, což výrazně zrychlilo růst jejího počtu odběratelů, které přicházely ze všech koutů světa. „Rekord byl zlomen,“ reagoval Kai Cenat, který tak předal trůn Vtuberce. Počet odběratelů se zastavil až na 326 252, což je nejvíce v historii.

Ironmouse si mezitím užívala podporu své oddané komunity, která ji neúnavně hnala dál. „Slova nedokážou vyjádřit, jak moc si vás všech vážím. Děkuji za změnu mého života. Miluju vás všechny,“ sdílela své dojetí, když překonala rekord. Twitch i její agentura VShojo okamžitě reagovaly na tento úspěch a slavnostně oznámily její nový titul. Její subathon však stále pokračuje, protože časovač určený diváky stále ještě běží. Jak dlouho ještě bude trvat?

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.