Přejít k hlavnímu obsahu

Čeští hráči dobývají Evropu. Jeden dnes oblékne dres NAVI, druhý posílil Team Liquid

4. 10. 2024 | 15:00 Dota 2 Přestup
Další sezóna profesionální Dota 2 sféry by pro české barvy mohla být hodně zajímavá. Ačkoliv po třech letech nemělo Česko svého zástupce na světovém šampionátu, tak hned do nové sezóny dva hráči vlétnou na prestižních adresách. Jeden už má za sebou dokonce premiéru.
Jonáš „SabeRLighT“ Volek
Jonáš „SabeRLighT“ Volek
Zdroj: Valve, The International, PGL

Přestup Jonáše „SabeRLighT“ Volka se dá označit za velkou senzaci. Trojnásobný účastník The International se natrvalo vrací ze Severní Ameriky poté, co se zkoušel na TI probojova s týmem Bald Reborn. Předtím za mořem reprezentoval organizace TSM a Shopify Rebellion, nyní ale přišla nabídka, která se neodmítá.

O služby brzy 24letého hráče na pozici 3 zatoužili samotní světoví šampioni. Tábor týmu Liquid totiž po zisku druhého Aegisu opustil Neta „33“ Shapira, který zatoužil po návratu do Tundra Esports. SabeRLighTa si Liquid vyzkoušeli už na loňském turnaji ESL One Kuala Lumpur, takže dobře vědí, kdo je nyní posílil.

Z pohledu českých barev to ale na mezinárodní scéně není všechno. Velkou šanci má před sebou také Miroslav „BOOM“ Bičan, který už dnes oblékne dres Natus Vincere na turnaji PGL Wallachia. Konkurence je zde opravdu silná, nechybí například ani Falcons se slovenskou hvězdou Oliverem „skiter“ Lepkem.

Bičana už na konci září představila ukrajinská organizace jako stand-ina pro nadcházející boje, český hráč je však po konci v týmu Secret bez angažmá a spolu s legendou Clementem „Puppey“ Ivanovem vypomůže na zvučné adrese. NAVI za sebou nemají vydařenou sezónu, proto může být ve hře i dlouhodobá spolupráce.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.