Přejít k hlavnímu obsahu

Dynamo Eclot nebo Sampi.Tipsport? Mistrovství Slovenska pozná prvního finalistu

4. 10. 2024 | 16:00 Counter-Strike 2 Preview
Jeden z vrcholů domácí sezóny se tento týden koná v Nitře. Místní Agrokomplex hostí v rámci Autosalón Autoshow největší slovenskou herní akci: MSR v elektronických sportech. Favority na titul jsou Dynamo Eclot a Sampi.Tipsport, jenž se dnes odpoledne utkají tváří v tvář.
Jindřich „ZEDKO“ Chyba
Jindřich „ZEDKO“ Chyba
Zdroj: PLAYzone (Milan Dobeš)

V upraveném formátu se do Nitry vydaly pouze čtyři týmy, turnaj tak trvá od čtvrtka do soboty. Jako první si místenku zajistilo Dynamo Eclot, které je obhájcem loňského prvenství. Jeho hlavním vyzyvatelem budou hráči Sampi.Tipsport, jenž do Nitry postoupili díky umístění v YGames PRO Series. Kompletní špička se ale na jedné stage nepotká. SINNERS pozvánku odmítli, zatímco UNiTY nečekaně selhali v uzavřené kvalifikaci.

Na turnaji se skrze YGPS tedy probojovali The Prodigies. Mladá krev zastupovaná elitní evropskou agenturou sice na úvod nestačila na Dynamo Eclot, ale následně dokázala porazit a vyřadit černého koně v Lower Bracketu. AVEZ se svojí obměněnou sestavou nedokázali navázat na online postup přes UNiTY.

Medailisté jsou tedy po polovině programu známí, nyní je potřeba jen určit, kdo si v sobotu odnese jaký cenný kov. O aktuální formě nejlépe vypoví sobotní střetnutí mezi Dynamem Eclot a Sampi.Tipsport, kteří se od 16:00 utkají o první místenku ve finále. Kdo prohraje, stále zůstane ve hře, protože formát je podobný jako na letošních zastávkách Tipsport Road to MČR. Ve finálovém dni by však musel absolvovat až osm map!

Součástí celé akce Autosalón Autoshow je také klíčový turnaj Samsung MČSR v mobilních hrách. Nejlepší domácí Brawl Stars týmy a Teamfight Tactics hráči mají jednu z posledních příležitostí zapsat body do celoročního žebříčku. V rámci programu na místo dorazí i Jakub Destro, tak si to nenech spolu s námi ujít!

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.