Přejít k hlavnímu obsahu

Dynamo Eclot je z formy? Sampi.Tipsport potvrdilo český skalp postupem do finále MSR

5. 10. 2024 | 11:00 Counter-Strike 2 Preview
Mistrovství Slovenska má před sebou finálový den. Klíčový krok za titulem udělali v pátek odpoledne hráči Sampi.Tipsport, kteří si poradili s Dynamem Eclot a budou čekat na svého vyzyvatele, jehož v sobotu může čekat až osm náročných map. Ve hře zůstavají i The Prodigies.
manguss a ZEDKO
manguss a ZEDKO
Zdroj: PLAYzone (Milan Dobeš)

Sampi.Tipsport za sebou nemají vydařenou sezónu, ale na turnaji Tipsport CS Fall prokázali zlepšenou formu. Z Prahy si sice přivezli pouhý bronz, herně se však prezentovali mnohem lépe, což jim přineslo výhru nad letošním vládcem domácí scény. Nyní se jim v Nitře navíc podařilo ukázat, že nešlo o jednu vlaštovku.

Dynamo Eclot se naopak v současnosti trápí a po selhání ve Vodafone PLAYzone Areně znovu padli proti Sampi.Tipsport ve finále WB na Mistrovství Slovenska. Na Anubisu sice drželi vedení, ale za T stranu jen jednou dokázali otevřít obranu soupeře, který mapu uzavřel sedmi body v nepřetržité řadě. Inferno bylo mapou podobných sérií, DNE ale comeback nedokonali a Sampi potvrdili svůj poslední, pátý matchpoint.

Zatímco vloni se Sampi.Tipsport loučili s Agrokomplexem Nitra na posledním místě, letos si zahrají o titul. Vydařený turnaj zažívá především Robert „manguss“ Kasper, který se drží na čele statistik. Také dalším borcům to ale na stage parádně střílí, což je skvělý příslib pro vrchol domácí sezóny: Tipsport MČR CS 2024.

Poslední krok budou chtít udělat proti vítězi duelu Dynamo Eclot vs. The Prodigies. Mladá smečka sice ve čtvrtek na DNE nestačila, ale nyní se bude znovu urputně rvát. DNE mohou jen ztratit. Vítězný tým navíc bude v jednom maratonském dni čekat BO3 série následovaná BO5 finálem, tedy teoreticky až osm map.

Součástí celé akce Autosalón Autoshow je také klíčový turnaj Samsung MČSR v mobilních hrách. Nejlepší domácí Brawl Stars týmy a Teamfight Tactics hráči mají jednu z posledních příležitostí zapsat body do celoročního žebříčku. V rámci programu na místo dorazí i Jakub Destro, tak si to nenech spolu s námi ujít!

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.