Přejít k hlavnímu obsahu

Tragédie odvrácena, Humanoid vyhrál první zápas letošních Worlds. Pobavil jsem se, přiznal

5. 10. 2024 | 12:30 League of Legends Reportáž
Druhý den Swiss stage je za námi a v Berlíně jde do tuhého. Zatímco většina favoritů postupuje podle plánu, došlo i na pár překvapení. Padli čínští mistři z BLG a španělská sestava MDK nedokázala zopakovat úspěch z Play-Inů proti PSG. Úleva byla ale vidět na hráčích z Fnatic, kteří si připsali první zářez. Humanoid o vítězství nepochyboval.
Razork a Humanoid
Razork a Humanoid
Zdroj: Riot Games

Bitva mezi GAM Esports a Fnatic na Worlds byla možná těsnější, než by si fanoušci přáli. Právě u jednoho z „lehčích“ soupeřů potřebovali ukázat dominanci, místo toho udělali z early game pořádnou blamáž. Vietnamský tým nenechal toplanera Óscara „Oscarinin“ Muñoze s jeho Gnarem vydechnout ani na vteřinu. Už po 12 minutách hry byl Španěl ve ztrátě téměř 2 tisíc zlaťáků a o tři úrovně pozadu za svým protivníkem se skóre 0/4. Zdálo se, že Fnatic směřuje k jasné porážce.

Pak ale u draka přišel parádní teamfight a hra se začala evropským fanouškům více zamlouvat. Fnatic našli svou sílu na mapě díky brilantnímu výkonu Oh „Noah“ Hyeon-taeka, jehož se Ziggs doslova roztančil po celé mapě. Navzdory zničujícímu začátku se dokázali vzchopit a postupně převzít kontrolu nad zápasem. Vítězství proti GAM znamená pro Humanoida a jeho spoluhráče první krůček směrem k jejich cílům ve Swiss Stage.

Český hráč se po zápase svěřil, že výhře nepochyboval. Nad tragickým začátkem se spíše pobavil, ale celou dobu byl přesvědčen, že hru dotáhnou svým triumfem. Zároveň zmínil, že se mu nelíbí současná laneswap meta, kterou se Riot snažil pohřbít. Týmy ji nicméně stále iniciují.

Fnatic byli zároveň jediným týmem ze západu, který si připsal vítězství. G2 v těsné přetahované podlehli HLE, zatímco zbytek na tom byl mnohem hůř. MDK i TL se ocitli na pokraji vyřazení. Bez porážky v turnaji pokračuje většina korejských sestav – DK, HLE a Gen.G, doplněné LNG z Číny. Právě jejich zápasy, které rozhodnou o prvních postupujících do čtvrtfinále, jsou na programu dnes. Fnatic si v neděli zahrají s Top Esports.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.