Přejít k hlavnímu obsahu

Pochybnosti zameteny! Suverénní Dynamo Eclot získává třetí mistrovský titul v řadě

5. 10. 2024 | 20:00 Counter-Strike 2 Reportáž
Dynamo Eclot v průběhu Mistrovství Slovenska navazovalo na nevalné výkony z posledních týdnů. V nejdůležitějším utkání ale zařadilo vyšší rychlostní stupeň a ukázalo, proč má na kontě největší počet domácích trofejí za letošní i loňský rok. Sampi.Tipsport svoji vybudovanou pozici nevyužili a ve finále svého soupeře potrápili jen krátce. Dvě mapy byly naprosto jednostranné.
kreaz a Blytz
kreaz a Blytz
Zdroj: Dynamo Eclot (s povolením)

Dynamo Eclot poprvé ve své historii postoupilo na RMR a na domácím poli až do nedávného turnaje Tipsport CS Fall jednoznačně dominuje. Po prvním velkém selhání za dlouhou dobu tak stále o favoritovi číslo jedna nebyl pochyb, ačkoliv hráči DNE potřebovali dokázat, že pražské vystoupení neukazovalo klesající týmovou trajektorii, ale šlo spíše o výpadek. Na východ naší scény se vydali útočit na zlatý hattrick.

Cesta za dalším titulem začala splněním povinnosti proti The Prodigies. S mladou sestavou si DNE poradili 2:0, Michalu „T4gg3D“ Vrzalovi a spol. povolili čtrnáct kol. Poté ale následoval duel, v němž Dynamo Eclot podruhé za krátkou dobu v offline prostředí zaváhalo proti skvěle hrajícím Sampi.Tipsport. Tentokrát ale porážka neznamenala vyřazení. Sampi si však potvrdili zlepšující si formu a brousili si zuby na pohár.

Po vyřazení AVEZ si The Prodigies v Lower Bracketu vybojovali možnost odplaty a Dynamo Eclot tentokrát potrápili, především Samuel „MahaR“ Horáček. Po prohrané první mapě dokázali srovnat a na rozhodujícím Dustu II dokonce po polovině vedli. Za útok si sice neškrtli, přesto mohou mladé naděje odjíždět z Nitry s hlavami nahoře. A bronzem na krku. Pro DNE nastal čas krátké pauzy, hned posléze je totiž čekalo finále.

V sérii na tři vítězné mapy se Dynamo Eclot a Sampi.Tipsport naposledy utkali ve finále Tipsport MČR CS 2023. Od té doby se v letošním roce utkali celkem devětkrát, nicméně po pěti výhrách v řadě DNE čtyřikrát za sebou prohráli a dalo by se tedy mluvit o tom, že se znovu museli utkat s neoblíbeným soupeřem. Na server ovšem nastoupilo úplně jiné Dynamo Eclot, které jakékoliv pochybnosti o nepohodě smetlo ze stolu.

Titulový duel začal na Ancientu, kde Dynamo Eclot oponenta přehrálo suverénně 13:3. Sampi.Tipsport jim to však chtěli vrátit na jeho map picku, nicméně koncovku Anubisu ztratili a prohráli nejtěsnějším rozdílem 11:13. Třetí mapa už byla opět plně v režii DNE, Sampi nenavázali na své dřívější výkony a své další silné mapě Mirage padli 1:13. Jeden z nejrychlejších BO5 zápasů v historii CS2 dovršil zlatý hattrick Dynama Eclot.

Součástí velké akce Autosalón Autoshow je mimo jiné i další zastávka vrcholného šampionátu Samsung MČSR v mobilních hrách. V sobotu o důležité body a hezký prize pool bojovaly nejlepší domácí Brawl Stars tým, v neděli přijde řada na největší Teamfight Tactics na slovenské scéně. Na stánku Samsungu nebude chybět ani rozmanitý zábavný program, volné hraní nebo možnost si vyzkoušet funkce Galaxy AI.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.