Přejít k hlavnímu obsahu

Nenáviděný streamer živě vyboural své superauto. Spolujezdce v krvi nechal natáčet

6. 10. 2024 | 11:00 Komentář
Pravidlo číslo jedna při řízení – nepoužívejte telefon. Celá řada nehod se stane právě kvůli odvedením pozornosti od vozovky na displej. Co se asi mohlo stát, když jeden z nejnenáviděnějších online tvůrců zíral do telefonu při rychlé jízdě v dešti? Z jeho McLarenu byl kus šrotu. Reakce řidiče však byla ještě šílenější.
Streamerův McLaren a jeho kamarád po nehodě
Streamerův McLaren a jeho kamarád po nehodě
Zdroj: Jack Doherty/Kick

Jack Doherty, jméno, které ještě před rokem znalo jen pár nadšenců, se nyní objevuje na titulních stránkách po celém světě. Jenže to není proto, že by se stal hvězdou díky svému obsahu nebo charismatu. právě naopak. Jeho tvorba obsahu spočívala v nevybíravých žertech na kolemjdoucí, kteří když by se rozhodli bránit, zakročil by jeho bodyguard. Jedna z takových situací obletěla internet a udělala z něj veřejného nepřítele.

Stremer pro své fanoušky vysílá na platformě Kick, ale tvoří obsah i na OnlyFans a další sociální sítě. Celá řada jeho bývalých kamarádů se od něj postupem času distancovala, protože jeho chování přesahovalo určité meze. Jeho bývalí spolubydlící například prozradili, že v obchodech klidně odešel bez placení některých produktů, a když mu připomněli že je to špatné, bez sebereflexe v tom pokračoval.

Vypadá to ale, že jej konečně dostihla karma. Doherty se snažil zaujmout svou komunitu řízením jeho McLarenu. Ovšem jeho posedlost ukazovat luxusní auta naživo se mu stala osudnou. Namísto toho, aby se soustředil na řízení v hustém dešti, četl chat a odpovídal fanouškům. To, co následovalo, bylo nevyhnutelné. Jeho McLaren skončil v troskách, ale to nebyl konec. Co následovalo, bylo mnohem horší než samotná nehoda. Kamera zachytila momenty, kdy Doherty pokračoval ve streamu, přičemž ignoroval vážně zraněného kamaráda. Místo toho, aby mu pomohl, pokračoval ve své „show“ a dal mu ještě druhou kameru.

Internetová komunita reagovala rychle. „Jak můžeš ignorovat člověka, který krvácel vedle tebe, a starat se jen o své auto?“ ptala se populární streamerka Corinna Kopf, která se v minulosti také stala obětí jeho pranků. A nebyla jediná. Zprávy o nehodě a Dohertyho lhostejnosti se šířily jako lavina a mnozí volali po tom, aby byl okamžitě potrestán. Dokonce i Kick se rozhodl jednat – byl na platformě okamžitě permanentně zablokován.

Zdálo se, že Doherty nebral svou vinu vážně, a dokonce se snažil celou situaci zlehčovat. Jack se stal jedním z nejnenáviděnějších streamerů současnosti, a to hlavně kvůli své aroganci a nezodpovědnosti. Hned další den navíc vypustil upravené záběry z nehody, kde vynechal část, která celé situaci předcházela i jeho následné nevhodné chování.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.