Přejít k hlavnímu obsahu

Miliony za hvězdného midlanera se vyplatily. LNG a Gen.G slaví postup do čtvrfinále

6. 10. 2024 | 12:30 League of Legends Reportáž
Den 3 Swiss Stage na Worlds přinesl fanouškům dvě strhující série a také odpověď na otázku, které týmy si zajistily první místa ve čtvrtfinále. Po napínavých soubojích se můžeme těšit na LNG Esports, které zatím nenašlo přemožitele, a Gen.G, jež v dramatickém rematchi LCK finále tentokrát ukázali svou dominanci. Oba týmy se nyní přesunou do Paříže.
LNG Scout a DK ShowMaker
LNG Scout a DK ShowMaker
Zdroj: Riot Games

LNG vstoupilo do série proti Dplus KIA s jasným cílem – ukázat, že jsou aktuálně nejsilnějším týmem turnaje. A to se jim podařilo. Už první hra odhalila jejich dokonale zvládnutou draftovací strategii. Když dali svému hvězdnému midlanerovi Sylase, bylo jasné, že se schyluje k drtivé solo carry hře. Scout tak ukazuje, proč je tak nepostradatelný a proč celá mu řada osobností a kamarádů pomohla zaplatit drahou kauci na vycestování z Číny během soudního procesu. Gala na agresivní Kai’Se zajišťoval tlak na botu, zatímco DK, ačkoliv se snažilo hrát na scaling, jednoduše nestíhalo tempo hry. Elder Dragon, který LNG ukořistilo, definitivně rozhodl zápas.

Ve druhém zápase se LNG rozhodlo pro čtyři melee šampiony, což bylo nezvyklé, ale účinné. Frontline týmu byla doslova nezničitelná a DK nemohli s ničím přijít. Ziggs, na kterého sázeli, se dvakrát za sebou neosvědčil, což vedlo k rychlému konci série. Korejci působili neviditelně, přičemž jejich soupeř dominovalo na všech frontách – od draftu až po mechanické provedení. Tento tým je teď jediný bez ztráty mapy v turnaji a zdá se, že má všechny předpoklady k tomu, aby šokoval svět.

Na druhé straně spektra LCK to bylo úplně jiné kafe. Gen.G, kteří do zápasu přišli s cílem pomstít porážku z finále letního splitu – Hanwha Life Esports byl těžký soupeř, ale Gen.G byli připravení. Jejich tajná zbraň? Topside kompozice s Aurorou, Nocturnem a Ahri, které se ukázaly jako klíč k úspěchu.První hra byla plná dramatických momentů, zejména díky Delightovi a jeho Rell, který se stal hrdinou při neskutečné otočce v teamfightu.

Nicméně, druhá hra už patřila Gen.G, kteří po vyrovnaném průběhu nakonec zvítězili. Třetí hra už byla ukázkou absolutní dominance. Peyz, překvapivě na Twitchovi, ukázal, proč je jedním z nejobávanějších ADC hráčů na světě, a spolu s topside draftem dokázal, že jejich tým je připraven ukázat světu něco nového. Jejich strategie je nejen inovativní, ale i účinná, což jejich soupeře v čtvrtfinále donutí k pečlivému přemýšlení nad bany. Série přinesla neuvěřitelný level hry, kde každá chyba byla okamžitě trestána. HLE a DK budou mít několik dní na odpočinek, než se dozví, kdo bude jejich další soupeř.

Jak vypadá program na neděli 6.10. 2024 (start 14:00)?

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.