Přejít k hlavnímu obsahu

Ohrožená účast UNiTY na RMR v Číně? Jejich opora je na zkoušce v Evropě

6. 10. 2024 | 18:30 Counter-Strike 2 Spekulace
UNiTY vyměnili trenéra a hned na to šokovali postupem na EU RMR. O několik týdnů později navíc vyhráli svůj první velký domácí turnaj. Uvnitř týmu ale ani přesto žádná velká pohoda nepanuje. Ve hře je totiž změna, která může s plány a cíli na závěr sezóny kompletně zamíchat.
Jakub „M1key“ Krausko
Jakub „M1key“ Krausko
Zdroj: PLAYzone (Milan Dobeš)

Začátkem týdnem obletěla sociální sítě informace o tom, že slovenský hráč Jakub „M1key“ Krausko trénuje s evropským týmem OG namísto Brama „Nexius“ Campany. Podle našich ověřených zdrojů skutečně jde o plnohodnotné zkušební období, tryout, který trvá do konce týdne. Brzy by se tedy mohlo rozhodnout o tom, jestli jeden z mechanicky nejnadanějších hráčů domácí scény naváže na Adama „NEOFRAG“ Zouhara.

Už v létě se přitom v zákulisí spekulovalo o Krauskově možném odchodu. Jeho herní potenciál na první pohled přesahuje česko-slovenský rybníček, navíc mu dobíhala smlouva (v týmu je od 6. 8. 2023), díky čemuž by zájemce nemusel sahat hluboko do kapsy. Nečekaný úspěch ale všechno změnil. UNiTY svým postupem na EU RMR šokovali celou Evropu a vypadalo to, že se celá situace z pohledu týmu i hráče usadila.

M1keyho zkouška v Evropě ovšem dostala UNiTY do nepříjemné pozice. Ačkoliv ještě nejsou rozlosované skupiny, tak uzávěrka soupisek na EU RMR už je minulostí. Pokud by se tedy M1key na dohodl na přestupu do OG a nový zaměstnavatel by mu nepovolil záskok, tak by za vítěze Tipsport CS Fall musel naskočit trenér Miloš „Dzejky“ Frčo, pokud by svou účast kompletně neodřekli. Některé scénáře působí opravdu nešťastně.

Slovenský hráč tak může stát před netradičním rozhodnutím, střetem dvou hráčských snů – přestupu do zahraničí a možností postoupit na vrcholný šampionát. V OG by ale mohl mít před sebou další takové šance, tudíž mu nelze zazlívat touhu po životním přestupu. V tuto chvíli se tedy čeká, jestli se potenciální transfer uskuteční. Z pohledu organizace může odchod hlavní hvězdy přiblížit UNiTY účasti na Tipsport MČR CS.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.