Přejít k hlavnímu obsahu

Přijde záchrana Ubisoftu z Číny? Světový gigant zvažuje akvizici celé firmy

6. 10. 2024 | 17:00 Gaming
Dostanou se proslulé herní franšízy, jako jsou Assassin's Creed nebo Far Cry, do čínských rukou? I to je možné. Podle zprávy serveru Bloomberg je jednou z možností, jak zastavit dlouhodobý strmý pád Ubisoftu, odkup ze strany proslulé nadnárodní společnosti Tencent.
Ubisoft
Ubisoft
Zdroj: VG247

Diskuze o dalším velkém přestupu na poli herních společností přicházejí po nejbouřlivějším roce v historii Ubisoftu. Francouzská společnost čelí poklesu akcií na dlouholeté minimum, hry jako Star Wars Outlaws se potýkají s nízkými prodeji a největší franšíza Assassin's Creed má své pokračování odložené až na rok 2025. Vedení Ubisoftu již před nějakým časem slibovalo, že provede razantní změny k nápravě situace.

Takovou cestu k lepší zítřky pro hojně kritizovaného vydavatele ale málokdo čekal. „Čínská technologická společnost Tencent a Guillemot Brothers Ltd. spolupracují s poradci na prozkoumání možností, jak stabilizovat Ubisoft a zvýšit jeho hodnotu,“ uvádí zpráva serveru Bloomberg. Je třeba poznamenat, že podle dostupných informací jsou jednání teprve rané fázi a není zdaleka jisté, zda k nějaké dohodě vůbec dojde.

Ubisoft založilo v roce 1986 pět bratrů Guillemotových, kteří v současnosti vlastní 14 % akcií společnosti. Čínský Tencent vlastní přibližně 10 % akcií, což by mohlo brzy změnit strategické převzetí společnosti. Její přechod do soukromého vlastnictví je považován za jedno z možných řešení dlouhodobé krize Ubisoftu. Budoucnost je zatím nejistá, ani jedna ze zúčastnených společností se k situaci dosud nevyjádřila.

Hry mě baví i živí od roku 2017, aktuálně se jim věnuji na pozici herní producentky v jednom brněnském studiu. Psaní o hrách je pak pro mě radostí a koníčkem. Kromě nebezpečného tria CS2, LoL a Age of Empires II mám ráda sport a pivo.