Přejít k hlavnímu obsahu

Fnatic přichází o svého krále! Hvězdný hráč se domluvil s konkurenčním týmem Vitality

6. 10. 2024 | 20:00 VALORANT Přestup
Jedna z největších evropských hvězd se chystá opustit svou domovskou organizaci. Nikita „Derke“ Sirmitev, finský fenomén, který se stal symbolem Fnatic, se dle informací Sheep Esports konečně rozhodl. Navzdory nabídkám ze světa se rozhodl zůstat na starém kontinentě. Novým domovem má být Vitality!
Derke
Derke
Zdroj: VCT

Fnatic a francouzská organizace konečně dosáhly slovního souhlasu na výkupní částce. Finská hvězda tak od příštího roku oblékne dres Vitality v prestižní VCT EMEA lize. Tento krok však není jediným překvapením – NRG, americký celek, který si Derke sám přál jako svou první volbu, nakonec odmítl. Na poslední chvíli se rozhodl pro Vitality, tým, který má po letošní neúspěšné sezóně v rukávu velké plány.

Vitality plánuje velkou ofenzívu. Letos sestava sice postoupila na Champions, ale zklamala v základní skupině. Vedení se rozhodlo pro radikální změny. Do týmu má nastoupit brazilský ostrostřelec Felipeho „Less“ Bassa z LOUD a současně naverbovali i Daniela „Faded“ Hwanga z TSM jako nového hlavního trenéra. Pilíř týmu zůstal, udržení Saifa „Sayf“ Jibraeeleho pro nadcházející sezónu bylo stěžejní. Derkeho příchod tak značí další krok v budování nového supertýmu.

Derke se do Fnatic přidal už při prvních krůčcích kompetitivní scény VALORANTu a tři roky byl základním kamenem jejich úspěchů. Tento jednadvacetiletý hráč má na svém kontě více než dva tisíce killů na mezinárodní scéně, což z něj dělá rekordmana. Navzdory počátečním problémům s formou během sezóny se Fin opět vyšvihl na vrchol a na mistrovství světa zářil. Ale ani jeho brilantní výkony nemohly Fnatic dovést dál než do čtvrtfinále. To bylo naposledy, co hájil oranžovou.

Štítky: Valorant, fnatic, Derke
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.