Přejít k hlavnímu obsahu

Propadák čínských gigantů, BLG a WBG jsou na hraně vyřazení. Humanoid už nesmí chybovat

7. 10. 2024 | 11:00 League of Legends Reportáž
Den plný šoků, euforie i zklamání. TES, T1, FlyQuest a G2 Esports zasáhli tvrdě do bojů o postup do čtvrtfinále. Naopak BiliBili Gaming a Weibo Gaming, dva zástupci čínské špičky, se ocitli v kritické situaci – stojí na pokraji vyřazení a nad jejich hlavami visí Damoklův meč. To samé platí pro Fnatic, jediný český zástupce na turnaji musí zabrat a vyhrát vše.
Humanoid
Humanoid
Zdroj: Riot Games

Tým T1 konečně ukázal svou pravou sílu. Jejich zápas proti BLG byl plný očekávání, a ani jeden z týmů nezklamal. Lee „Faker“ Sang-hyeok se svým Sylasem znovu předvedl, proč je legendou League of Legends. Na druhé straně Chen „Bin“ Ze-Bin s Jaxem držel krok, ale osud zpečetil rozhodující Baron Nashor, kde Mun „Oner“ Hyeon-jun našel ideální okamžik k útoku na Kalistu. V té chvíli Číňané ztratilo veškerou naději. Obhájci titulu nyní drží osud pevně v rukou a mohou si dovolit jeden špatný krok v boji o čtvrtfinále, což se o BLG říci nedá.

FlyQuest zase zázračně přehrálo PSG Talon. Celek z LCS byl na pokraji porážky. Američané začali pomalu a nechali se zatlačit do kouta, ale díky neuvěřitelnému výkonu Gabriela „Bwipo“ Raua, který téměř sám vybojoval pro svůj tým klíčové momenty, se situace otočila. PSG přitom nebylo bez šancí. Zvláště v bitvě o Barona Nashora ve 25. minutě mělo PSG hru pevně v rukou, ale soupeři se podařilo obrátit zápas ve svůj prospěch a nyní mají dvě šance na postup do čtvrtfinále.

G2 Esports předvedlo kreativní draft, který zahrnoval Oriannu, Nocturna a Galia, což jejich protivníkům z Weibo Gaming dělalo značné problémy. Čínský tým vsadil na dvě ADC, Tristanu a Jhina, což se v první polovině hry nezdálo jako špatná strategie. Evropané však zvládli převzít kontrolu od 15. minuty a nedalo WBG šanci. Klíčovým faktorem byl Sergen „BrokenBlade“ Çelik s Galiem, který v roli tanka dominoval a zajistil, že G2 už žádný teamfight neprohrálo.

Zatímco T1, FlyQuest a G2 mají nyní dvě šance na postup, Fnatic, PSG, BLG a Weibo se ocitli na tenkém ledě. Dnes musí doufat ve šťastný los a nezbytné zázraky, aby se udrželi v turnaji. Humanoid si už nemůže dovolit další zaváhání. Na druhé straně TES zůstává posledním čínským týmem s reálnou nadějí na čtvrtfinále, vyjma LNG, kteří si už postup zajistili.

Na programu dnes budou eliminační boje mezi Team Liquid a paiN Gaming a střet MAD Lions KOI proti GAM Esports. Tento šampionát se každým dnem stává dramatičtějším, a pokud něco potvrzuje, tak je to fakt, že favorité nemají nikdy nic jisté. Co přinese další den? Dnešní los rozhodne o tom, s kým se přeživší utkají v rozhodujících sériích.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.