Přejít k hlavnímu obsahu

NEOFRAG jako horké zboží. V jakém dresu uvidíme českou hvězdu na Tipsport MČR v Brně?

8. 10. 2024 | 15:30 Counter-Strike 2 Spekulace
Adam „NEOFRAG“ Zouhar se po svém návratu ze světa stále hledá. Po stříbru z loňského Tipsport MČR CS v drese Dynama Eclot se vrátil domů do SINNERS, kde ale dlouho nevydržel. Poté sice oblékl národní dres a vypomáhal dvěma předním týmům, ale stále je bez trvalého angažmá. Možná ne však na dlouho. Pro závěr domácí sezóny může jít o dokonalou posilu.
Adam „NEOFRAG“ Zouhar
Adam „NEOFRAG“ Zouhar
Zdroj: PLAYzone (Milan Dobeš)

Na světové scéně se Česko celou dekádu opíralo jen o Tomáše „oskar“ Šťastného. Až Adam „NEOFRAG“ Zouhar se stal další českou superstar s nejvyššími ambicemi. Po dvou účastech na Majoru v drese OG a rychlém konci v Into The Breach se však hvězdný reprezentant hledá. Vloni při krátkém působení útočil na český titul v barvách Dynama Eclot, ani jeho následný návrat do SINNERS neměl dlouhého trvání.

Od posledního Zouharova představení ve stálém týmu už uplynulo pět měsíců. Volný čas a individuální přípravu si zpříjemnil debutem v české reprezentaci a také výpomocí dvěma předním domácím celků. Dynamo Eclot jej v rámci experimentování testovali v sestavě namísto Raula „Blytz“ Gligor, postupem na EU RMR ale tato varianta padla. V posledním týdnu si potom NEOFRAG zahrál v pěti zápasech s UNiTY.

Právě mezi těmito dvěma organizacemi může v průběhu října vypuknout tuhý boj o služby elitního českého hráče. O situaci v UNiTY jsme vás již informovali, vítězové Tipsport CS Fall aktuálně čekají, jak dopadne tryout v OG a případná dohoda s Jakubem „M1key“ Krauskem. V určitém scénáři mohou UNiTY přijít o vrchol kvalifikace na Major, v takovém případě by se naplno zaměřili Tipsport MČR CS. Nikoho by tak nepřekvapilo, pokud by měli NEOFRAGa na čele seznamu vytoužených posil, minimálně pro závěr sezóny.

Potenciální kolizi RMR s nejdůležitějším domácím turnajem roku ale řeší také Dynamo Eclot, k němuž má NEOFRAG blízko. Před několika dny se jeho jméno znenadání objevilo na soupisce DNE Thunders v druhé divizi United21, ale nemusíte se bát, že by hráč takového kalibru měl nastupovat za akademii. Projekt mladých nadějí je pro tuto chvíli pozastavený, s organizací individuálně pokračují pouze Samuel „Olik“ Pokorný a David „Fazery“ Procházka. Pokud pro rok 2025 vznikne nová sestava, měli by být její součástí.

Zpět ale k United21. Sestava pro tuto soutěž je podle našich informací skutečně prvním nástřelem náhradní pětice, kterou Dynamo Eclot připravuje pro Tipsport MČR CS, zatímco se hlavní sekce naplno soustředí na čínský sen. NEOFRAG se pro tuto chvíli obklopuje vycházejícími hvězdami, palebná síla by týmu rozhodně nechyběla. Vedle Olika a Fazeryho v sestavě najdeme Ruslana „woozzzi“ Alieva a Jana „pandi7o“ Holáka. Od finální podoby má sice uvedená pětice daleko, ale plán organizace se zdá být pro závěr sezóny jasný.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.