Přejít k hlavnímu obsahu

Návštěvníci se královsky bavili, mobilní vládci zůstali neporaženi a taktikové se naplno ukázali

Autosalón Autoshow v Nitře nebyl jen o vozidlech všeho druhu. Součástí akce jsou každoročně i přední esportové soutěže, mezi nimiž znovu po roce nechyběly dva turnaje Samsung MČSR v mobilních hrách. Návštěvníci mohli obdivovat um nejlepších domácích týmů v Brawl Stars a hráčům v Teamfight Tactics, ale také si užít různorodou zábavu od Samsungu a Galaxy AI.
Samsung MČSR v mobilních hrách 2024
Samsung MČSR v mobilních hrách 2024
Zdroj: PLAYzone (Milan Dobeš)

Stánek společnosti Samsung tradičně rozzářil čtyřdenní akci v nitranském Agrokomplexu. Pro všechny zájemce byl připravený koutek plný nejnovějších mobilních telefonů a tabletů, skvělých vychytávek a možností si vyzkoušet funkce Galaxy AI na vlajkových lodích Fold6 a Flip6. Hlavní hvězdou programu byl sobotní host Jakub Destro, za kterým si tradičně našly cesty stovky příznivců. Duch esportu tady žil naplno.

Jakub Destro v Nitře
Jakub Destro v Nitře
Foto: PLAYzone (Milan Dobeš)
Samsung stánek v Nitře
Samsung stánek v Nitře
Foto: PLAYzone (Milan Dobeš)

Prvním turnajovým dnem byla právě sobota. Čtyři týmy se utkají o prize pool 25 tisíc korun ve hře Brawl Stars. Nová organizace na poli mobilních her, ZennoX Gaming, v napínavé sérii udolala Inside Games. Tento celek se tak musel spokojit s bronzem po hladkém zápasu o třetí místo. V druhém semifniále sice Dělnický spolek kousal proti Sampi, ale nakonec přesto skončil poslední. O titul se tak utkali Sampi a ZennoX, finálový boj měl bohužel jednoznačný průběh pro domácího krále. Sampi zatím ovládli všechny letošní součásti.

Turnaj v rámci Samsung MČSR Brawl Stars:

  • 1. místo: Sampi – 10 000 Kč
  • 2. místo: ZennoX Gaming – 6 000 Kč
  • 3. místo: Inside Games – 5 000 Kč
  • 4. místo: Dělnický spolek – 4 000 Kč
Sampi jako vítězové turnaje v Nitře
Sampi jako vítězové turnaje v Nitře
Foto: PLAYzone (Milan Dobeš)

V neděli se uskutečnil nejprestižnější Teamfight Tactics turnaj na slovenské půdě. Na osm kvalifikovaných hráčů čekalo šest her, na výpadky tedy mnoho prostoru nebylo. Úvod nejlépe vyšel XuanTienovi, který ale nebyl dostatečně konzistentní a musel se v konečném součtu spokojit s bronzem. Pomalejší rozjezd ve vítěznou koncovku naopak proměnil Strikerko. On i tomino66 za celý turnaj neskončili hůře než čtvrtí, Strikerko však ovládl dvě poslední hry a zaslouženě triumfoval hned při své premiéře v mistrovské sezóně.

Turnaj v rámci Samsung MČSR Teamfight Tactics:

  • 1. místo: Strikerko – 6 000 Kč
  • 2. místo: tomino66 – 4 000 Kč
  • 3. místo: XuanTien – 3 000 Kč
  • 4. místo: dedekdavid – 2 000 Kč
  • 5. místo: CukratkoLP – 1 500 Kč
  • 6. místo: stopthisbeatiskillin – 1 500 Kč
  • 7. místo: DannyQQ – 1 000 Kč
  • 8. místo: mamradKozla – 1 000 Kč
Nejlepší hráči Teamfight Tactics
Nejlepší hráči Teamfight Tactics
Foto: PLAYzone (Milan Dobeš)

Před listopadovým vyvrcholením celé sezóny v Brně, na které si zakoupíte vstupenky na webu mcr.gg, proběhne v obou oficiálních titulech letošního mistrovství ještě jedna turnajová série v online prostředí. Brawl Stars se o slovo znovu přihlásí v sobotu, první Teamfight Tactics kvalifikace proběhne o pár dní později. Pro všechny hráče i týmy jde o poslední letošní šanci si pro sebe uzmout body do žebříčku, tak si přijď zahrát i ty!

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.