Přejít k hlavnímu obsahu

Speed chce zbořit světový rekord v Guinnessově knize rekordů. Proč by ale nemusel být uznán?

8. 10. 2024 | 18:30 Zajímavost
Když jde o IShowSpeeda, očekávejte nečekané. Tento šílený YouTuber, který svými bláznivými kousky dokázal uhranout celý svět, se znovu vrhá do extrému. Tentokrát je jeho cíl jasný – překonat světový rekord v počtu backflipů za 24 hodin! Ale je tu jeden zádrhel, který by mu mohl zkazit náladu.
Speed se pokouší pokořit světový rekord
Speed se pokouší pokořit světový rekord
Zdroj: IShowSpeed/YouTube

Speed oznámil svůj záměr den předem – livestreamovat celý pokus o rekord, který drží Rakušan Nico Scheicher od roku 2019 se svými neuvěřitelnými 1 001 backyflipy. To znamená, že Speed musí udělat 42 salt za každou hodinu! Po dvou hodinách už měl na kontě přes 250 backflipů a jeho fanoušci byli nadšení, že je na dobré cestě rekord překonat.

Jenže je tu jedno velké ALE. Když lidé z Guinnessovy kniha rekordů zahlédli oznámení, přidali se do diskuze s nečekaným vzkazem. „Netušili jsme, že se to děje, ale držíme ti palce, kámo!“ odpověděli s náznakem sarkasmu ve vzduchu. V tu chvíli se začaly šířit pochyby – je možné, že Guinness World Records Limited opravdu nevěděli o Speedově pokusu? A co když tento pokus nikdy neuzná?

Pro většinu lidí by to byl detail, ale pro IShowSpeeda by to mohla být katastrofa. Aby byl jakýkoliv rekord oficiálně uznán, musí být pokus předem nahlášen a schválen. Pokud Speed neprovedl potřebné formality, může se stát, že jeho úsilí skončí jen jako show pro fanoušky bez oficiálního potvrzení. I když streamer pokračuje v překonávání vlastních hranic, tento detail visí jako černý mrak nad celým pokusem. 

Není to poprvé, co se podobný scénář odehrál – v září streamerka PineappleHoops zažila něco podobného. Po úspěšném pokoření rekordu v „butt-hoopingu“ naživo jí odmítli pokus uznat, protože neoznámila své záměry předem. Zatímco Speed bojuje s časem a fyzickými limity, otázka, zda jeho rekord padne oficiálně, zůstává nezodpovězena.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.