Přejít k hlavnímu obsahu

Připravují se Vitality na změnu sestavy? V Singapuru se představí se stand-inem

9. 10. 2024 | 08:00 Counter-Strike 2 Spekulace
Světová trojka Vitality se na BLAST World Finals, posledním velkém turnaji před Majorem v Šanghaji, představí v pozměněné sestavě. Týmu bude chybět mezii, protože termín se kryje s osobní radostnou událostí: očekáváné narození prvního potomka. Jeho absence ale nahrává spekulacím, podle kterých se uvažuje o Britově konci ve francouzské organizaci.
Audric „JACKZ“ Jug
Audric „JACKZ“ Jug
Zdroj: ESL Counter-Strike

Na vyvrcholení jedné éry okruhu BLAST Premier čeká Team Vitality výrazná změna. Absentujícího Williama „mezii“ Merrimana jednorázově nahradí francouzský veterán Audric „JACKZ“ Jug. Brita totiž čeká příjemná povinnost, na přelomu října a listopadu, kdy se uskuteční světové finále, se poprvé v životě stane otcem.

Rozhodnutí pro turnaj v Singapuru padlo už před dvěma měsíci, nejde tak o žádnou změnu na poslední chvíli. Podle organizace tato nepříjemnost nijak neovlivní přípravu na vrchol sezony, jen o dva týdny později odstartují RMR turnaje před Perfect World Majorem. JACKZ není ve Vitality žádným nováčkem, s týmem si zahrál již loni ve skupinové fázi ESL Pro League, kde Peter „dupreeh“ Rasmussen chyběl shodou náhod také kvůli otcovským povinnostem. Pro francouzskou organizaci je skutečně oblíbeným stand-inem.

Meziiho jednorázová absence ale může mít další rozměr, kvůli kterému by jeho radostné období mohlo poněkud zhořknout. Poslední dobou se totiž spekuluje o jeho možném odchodu, protože působí jako ideální kandidát pro upgrade, pokud by o něj Vitality usilovali. Statisticky totiž je dlouhodobě nejslabším článkem týmu.

Po jeho listopadovém příchodu vyhráli Vitality hned první dva turnaje. Letošní výsledky jsou ale kolísavé a bývalá světová jednička vyhrála „pouze“ IEM Cologne. Situace připomíná nedávné změny v G2 Esports, kteří se rozhodli zbavit kapitána Rasmuse „HooXi“ Nielsena poté, co při jeho absenci vyhráli IEM Dallas. Nabízí se proto, že pro meziiho může být Perfect World Major posledním turnajem v dresu Vitality.

Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.