Přejít k hlavnímu obsahu

Zneužil jsi systém? Tady máš ban na rok! Valve si nejvíce posvítilo na známé tvůrce

9. 10. 2024 | 09:30 Counter-Strike 2 Kauza
Counter-Strike 2 se konečně dočkal alespoň nějakého obsahového updatu, v rámci něhož je možné získávat předměty za aktivní hraní. Jenže se tradičně našla skupina lidí, která z Armory Passu chtěla dostat maximum nevítanou cestou. Valve rychle zakročilo a rozdalo bany.
Armory Pass
Armory Pass
Zdroj: Valve

Armory Pass připomíná dřívější CS:GO operace. Stojí 17 dolarů a celkem jich můžete mít aktivovaných pět současně. Neobsahuje sice žádné specifické mise, ale za hraní jednoduše získáváte zkušenostní body pro jeho levelování. Za získané levely ve formě hvězd je posléze můžete vyměnit za lákavé odměny.

Na výběr máte z nejnovější bedny Gallery Case, náhodného skinu, přívěsku, nálepky nebo jedinečné odměny v podobě Desert Eagle | Heat Treated. Jakmile svůj pas (nebo klidně všech pět) dokončíte, můžete si koupit další. Sbíraní hvězd za vidinou výdělku je tedy v podstatě nekonečné. Proto zde nastává kámen úrazu.

Jakmile jsou ve vzduchu peníze, tak nikoho nepřekvapí, že se určité procento hráčů snažilo maximalizovat výdělek za co nejkratší časové období, tedy dokud jsou ceny ještě nahoře. Hned v prvním dni si hráči oblíbili granátovou metodou v Casual módu, kterou museli vývojáři hned po dni nerfnout. Následovaly další cesty, jak urychlit získávání hvězd, na které Valve znovu zareagovalo. Tentokrát ale mnohem nekompromisněji.

Sociální sítě v noci zaplavily zprávy od známých streamerů a tvůrců, kteří obdrželi roční zákaz obchodování. ArrowCS, Dona, Aquaismissing, Epidemic nebo Duwap využívali exploit na deathmatchi, jenž přinášel mnohonásobně více zkušenostních bodů. Epidemic označil trest jako dobrý precedens a vtipkoval, že podle oficiálního popisu Armory Passu neexistuje špatný způsob hry. Nejspíše ho asi teda objevil. Dlouho však nelenil a hned se rozhodl otevírat bedny. Poměrně rychle vytočil nůž, se kterým ale rok nemůže nic dělat.

Zdroj: @pricempire
Štítky: Counter-Strike 2
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.