Přejít k hlavnímu obsahu

Kocovina po zisku titulu. Hvězdní G2 Esports se z Brazílie vracejí spráskaní jako psi

9. 10. 2024 | 12:30 Counter-Strike 2 Reportáž
Tenhle turnaj si G2 Esports rozhodně za rámeček nedají. Týden po parádních výkonech na BLAST Premier Fall Final vypadli z IEM Rio bez jediné výhry. Na žádné mapě k ní nebyli ani moc blízko, proto se nedá hovořit o ničem jiném než vyhoření po týmové i individuální stránce.
Janusz „Snax“ Pogorzelski
Janusz „Snax“ Pogorzelski
Zdroj: HLTV.org

G2 Esports jsou podle HLTV žebříčku druhým nejlepším týmem světa, ale svoji pozici na turnaji v Riu de Janeiru ani trochu nepotvrdili. Podle expertů po titulu v Kodani trénovali jen minimálně a tento nedostatek se ukázal být klíčovým. Ve všech aspektech hry zaostávali nad svými soupeři a v Brazílii ani trochu nepřipomínali šampiony z Dánska. Od příchodu Janusze „Snax“ Pogorzelského jde o první velké selhání.

Na úvod turnaje podlehli HEROIC, kde se velký vykřičník objevil hned v první polovině. G2 na Dustu II vyhráli za CT jen dvě kola, a to jen díky dvěma individuálním akcím Maria „malbsMd⁠“ Samayoy a Ilji „m0NESY“ Osipova. Za útok sice odvrátili debakl, náskok soupeře ale v konečném výsledku stahovali marně – 10:13.

Letenku domů hvězdnému celku o den později zajistila prohra proti Eternal Fire. Šlo už sice o BO3 utkání, ale Turkové dali zapomenout na úvodní prohru s Astralis. Jeijch palebná síla byla nezastavitelná, zatímco Nikola „NiKo“ Kovač jako statisticky nejhorší hráč turnaje zažil svůj nejhorší event i zápas kariéry! Za tři mapy nastřílel pouhých dvacet killů a není divu, že se za tristní celkové K/D ratio 0,39 sám označil za bota.

IEM Rio v tuto chvíli zná čtyři účastníky play-off. Ve skupině A se o přímý postup do semifinále utkají NAVI a FURIA, v „béčku“ stejná příležitost stojí před Vitality a HEROIC. Ve hře o možnost si zahrát před bouřlivým brazilským publikem zůstává i šest týmů v Lower Bracketu. Dnešní program naleznete v Zápasovníku.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.