Přejít k hlavnímu obsahu

Známe finální nominaci českého národního týmu na reprezentační mistrovství světa

9. 10. 2024 | 18:30 Counter-Strike 2 Preview
Turnajový kalendář je v měsíci listopadu nekompromisní. Během dvou týdnů vyvrcholí jak kvalifikace na nejdůležitější turnaj světa, tak i domácí a reprezentační sezóny. Na mistrovství světa do saúdskoarabského Rijádu tak odcestuje jiná soupiska, než na něj postoupila.
MS 2023
MS 2023
Zdroj: IESF (s povolením)

Česká reprezentace ve hře Counter-Strike pro rok 2024 v létě stavěla na jádru Dynama Eclot a UNiTY. Tato kombinace spojená s vycházející hvězdou Oldřichem „PR“ Novým procházela západoevropskou kvalifikací na mistrovství světa jako nůž máslem. Drama nastalo až ve finále, kde došlo k vynuceným změnám a svůj reprezentační debut si zažil Adam „NEOFRAG“ Zouhar. Druhé místo však na postupu na MS nic nezměnilo.

V srpnu ovšem DNE i UNiTY spolu se SINNERS senzačně postoupili na RMR do Číny. Kvůli překryvu termínu konání s vrcholem reprezentační sezóny bohužel jejich hráče není možné pro repreztační mistrovství světa využít, jak na svých sítích v rámci nominačního příspěvku dnes oficiálně oznámila Česká asociace esportu.

Ze stejného důvodu ve finální nominaci chybí PR. Talentovaný střelec se sice nemohl zapojit do kvalifikace o Major s akademií MOUZ NXT, ale dle našich informací jej německá organizace zařadila na soupisku hlavního týmu jako náhradníka. Zcela logicky jde pro velkou naději českého Counter-Striku o jednoznačnou prioritu.

Z elitního domácího kvarteta neobdrželi z týmových důvodů nominaci ani hráči Sampi.Tipsport. „Bohužel jako asociace nemůžeme s klidem na duši zaručit vedení Sampi, že budou během turnaje pro hráče k dispozici kvalitní tréninkové mítnosti, aby si na místě mohli plnit své klubové povinnosti,“ vysvětlil důvod jejich absence Martin Novotný, místopředseda České asociace esportu. O hráče Sampi tak podle všeho přijde i Slovensko.

Po zrušení eFootball turnaje, kterého se měl účastnit Svatopluk „Syky“ Sýkora, sází Česko na jednu kartu. 11. až 19. listopadu se v Rijádu představí Counter-Strike pětice sestavená z mladých a volných hráčů, kterým jejich program umožňuje účast. Z původní nominace v sestavě figuruje NEOFRAG, suverénně nejvýraznější postava české reprezentace, která si může spravit chuť po nevydařeném roce z individuálního hlediska.

Kdo ale Zouhara na mistrovství světa národních týmů doplní? Jedná se o čtyři hráče do dvaceti let, pro něž půjde o životní příležitost. Dynamo Eclot do boje vysílá pušku ze své akademie, Samuela „Olik“ Pokorného. Z týmu Enterprise Genesis si nominaci vysloužil Michal „PerdY“ Pokorný. Zkušenosti ze světové scény má Jan „pandi7o“ Holák, Filipa „darber“ Böhma si pak můžete pamatovat například z působení v Cryptově.

Vyjádření k nominaci na MS 2024
Vyjádření k nominaci na MS 2024
Foto: Česká asociace esportu
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.