Přejít k hlavnímu obsahu

Neuvěřitelný pokus o světový rekord končí zklamáním. Vrátím se, slibuje slavný streamer

10. 10. 2024 | 08:00 Zajímavost
Populární streamer iShowSpeed se rozhodl překonat světový rekord v počtu backflipů za 24 hodin. Jenže po 660 otočkách musel pokus ukončit. Z nadšeného startu se stal bolestivý boj s vlastním tělem. Už předem se spekulovalo, zda tento šílený nápad vůbec může vyjít. V minulosti totiž Speed proslul různými fyzickými výzvami, ale bez speciálního tréninku to byl od začátku neuvěřitelný hazard.
Speed neúspěšný při překonání světového rekordu
Speed neúspěšný při překonání světového rekordu
Zdroj: IShowSpeed/YouTube

Cíl byl jasný. Pokořit rekord, který drží Rakušan Nico Scheicher od roku 2019 se svými neuvěřitelnými 1 001 backyflipy. Do 30 minut zvládl Speed úctyhodných 100 backflipů, a zdálo se, že má skvělou šanci uspět. Jenže jak čas plynul, vyčerpání se začalo hlásit o slovo. Po třech hodinách a více než 300 saltech už byl nucen si dát pauzu. Na pomoc mu přispěchal Jake Paul, poslaný masér zkusil zachránit Speedovy unavené svaly.

Přestože měl stále náskok, při pokusu o 441. backflip jeho nohy vypověděly službu. Zkroutil se bolestí a jeho zoufalé výkřiky byly slyšet v přímém přenosu. „Tohle bolí. Moje tělo už nemůže,“ sténal. I přes neúspěšný pokus se Speed nevzdával a po krátkém odpočinku se rozhodl zkusit ještě několik otoček. Nakonec usoudil, že jedinou možností, jak pokračovat, je riskantní spánek. S obavou, že se jeho nohy po probuzení zablokují, se odebral na další pauzu.

„Je to velký risk, když se vzbudím, možná už nebudu schopen vyskočit,“  vysvětloval svou pozici divákům. Po probuzení se však zdálo, že se situace zlepšila, a Speed přidal dalších 110 backflipů. Jenže po dalších hodinách a opětovném odpočinku už ani masáže nezabíraly.

Po 14 hodinách vyčerpávajícího úsilí znovu usnul. Když se tentokrát probudil, už mu nebylo do zpěvu. Navzdory bolesti se snažil pokračovat a přidal posledních 50 backflipů, ale to bylo vše, co jeho tělo zvládlo. Nakonec musel Speed uznat porážku. Jeho tělo ho zradilo a byl nucen pokus ukončit. Se svými fanoušky sdílel zklamání, ale zároveň slíbil, že se vrátí a rekord se pokusí překonat znovu – tentokrát lépe připravený a s profesionálním tréninkem. Svým sledujícím slíbil, že to zkusí znovu za měsíc nebo dva.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.