Přejít k hlavnímu obsahu

Problémové spuštění nové expanze do Diabla IV. Blizzard trápily technické nesnáze, hráči čekali hodiny

10. 10. 2024 | 14:00 Gaming
Blizzard lákal na novou expanzi Diablo IV, která slibovala zcela nové herní mechaniky a neznámé oblasti. Svět Sanctuary se rozšířil o temnou divočinu Nahantu s novými výzvami nebo příběhovou linkou. Jenže natěšení hráči se očekávaného startu nedočkali, místo toho čekali hodiny, než vývojáři problém se spuštěním vyřeší.
Diablo IV
Diablo IV
Zdroj: Activision Blizzard

Diablo IV zažilo vydání své první velké expanze s názvem Vessel of Hatred, jenže bylo hned poznamenáno technickými problémy a zpožděním. Rozšíření slibovalo nový obsah včetně světa Nahantu s hlavním městem Kurast, které slouží jako středisko pro hráče, kteří hledají důležité postavy a obchody. Release byl očekáván s nadšením, jenže to se rychle promenilo ve zklamání, protože Blizzard čelil technickým potížím a jeho spuštění se tak o více než pět hodin protáhlo.

To už bylo pro některé hráče, kteří si plánovali vyhrazený čas no jejich vytouženou novinku, moc. „Dobrá práce, ale musím do práce, díky za nic,“ komentoval zklamaný uživatel. „Počkám do zítřka. Snad se do té doby všechny závady opraví. Už při koupi rozšíření jsem měl dost problémů,“ odpovídal další. Pokud si ale odmyslíme paskvil při vydání, jde o tunu nového obsahu.

Nahantu přináší nové zóny, silné bosse a mnoho dalších možností jak získat odměny díky plnění úkolů, dungeonů a osvobozování pevností. Jednou z klíčových novinek je nový herní režim, který zahrnuje sbírání Tenets of Akarat. Tyto předměty jsou specifické artefakty, které pro aktivaci vyžadují vyřešení malých hádanek. Tento prvek dává světu jedinečnou dynamiku ve srovnání s ostatními částmi světa Sanctuarya hráči tak protrénují svůj mozek.

Expanze nového obsahu přichází také s novými herními prvky, jako je třída Spiritborn, která umožňuje hráčům zcela nový herní zážitek zaměřený na ovládání přírodních sil. Kromě toho do hry přibyl žoldnéřský systém, který umožňuje najímat NPC postavy, které pomáhají v boji proti stále silnějším démonickým nepřátelům. Škraloup z releasu a chby ve hře ale poznamenaly hodnocení, které nedosahuje očekávaných výšin.

Náplň moji práce? Transformuji herní novinky na texty, které jsou stejně návykové jako samotné hry! A taky hraju fotbal.