Přejít k hlavnímu obsahu

Z Ironu do Masteru za pár her? Nový glitch v ranked systému katapultuje hráče do vysokého ela

10. 10. 2024 | 18:30 League of Legends Bleskovka
Co kdyby vám někdo řekl, že můžete postoupit z nejnižší hodnosti Iron 4 přímo do Masteru během pár zápasů? Zní to jako sci-fi, ale v posledních hodinách se v League of Legends děje něco přesně takového. Hráči si všímají zvláštního fenoménu, kde jejich hodnosti dosahují astronomických výšin po pouhých několika výhrách.
League of Legends ranks
League of Legends ranks
Zdroj: Riot Games

Na situaci upozornil jako první streamer Noway, který se svěřil že se několik hráčů v jeho komunitě „katapultovalo“ přímo do Masteru. Tento glitch nastal po vydání nejnovějšího patche 14.20, který přinesl změny v hodnocení a výpočtu LP. Riot Games v poznámkách k aktualizaci uvedli, že hráči mohou očekávat zvýšené zisky LP, protože některá umístění byla přísnější, než bylo zamýšleno. A právě tady může ležet jádro problému.

Po instalaci nového patche si někteří hráči všimli, že jejich LP vzrostlo závratnou rychlostí – z Ironu se dostali až do Masteru, a to během několika málo her. Podle dostupných informací jde o vizuální chybu, která ale vytváří dojem obrovského posunu v hodnosti. Tito hráči se přesto stále utkávají s dalšími na úrovni Ironu a jejich MMR zůstává beze změny. Po několika hodinách se hodnosti vracejí do normálu a LP se resetuje.

 I když to na první pohled vypadá jako zábavná anomálie, zatím zůstává nevyřešena. Přestože je glitch převážně dočasný a neovlivňuje reálné hodnocení hráčů, vyvolal velký rozruch v herní komunitě. Kdo by nechtěl na chvíli okusit slávu Masteru, i když jen na pár hodin? Nicméně, většina hráčů doufá, že Riot Games tento problém brzy vyřeší a předejde možným nespravedlnostem v hodnocení.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.