Přejít k hlavnímu obsahu

Tuhle postavu na světovém šampionátu ještě nikdo nehrál. Čím soupeře překvapili?

11. 10. 2024 | 11:00 League of Legends Zajímavost
Jeden z receptů západních celků, jak porazit silnější soupeře, je vytasit nečekanou postavu. Přesně o to se pokusil Inspired z týmu FlyQuest, který proti korejské nasazené jedničce tasil opravdu delikátně. Nunu & Willump, postava, která se od svého reworku v roce 2018 neobjevila na světové scéně, se konečně vrátila.
Bwipo reaguje na hru proti HLE
Bwipo reaguje na hru proti HLE
Zdroj: Riot Games

Pokud zapátráme daleko do historie, mnohé možná překvapí popularita tohoto šampiona. Původní Nunu před reworkem byl neskutečně silnou postavou. Na vůbec prvním šampionátu dominoval prezenci a i vysokým winratem. Jenže postupem času s přidáním novým postav se stal jeho kit zastaralým a postupně mizel z kompetitivní scény. Na Worlds to bylo posledy v roce 2017. Nakonec se Riot rozhodl jezdce na yettim předělat.

Jenže jeho rewok z něj udělal ryze SoloQ postavu, která mezi profíky neměla místo. Až do teď. HLE z Koreje a FLY z Ameriky se utkali v zápase, který začal na první pohled standardně – Hanwha si vybrala svou vysněnou kompozici v čele s Yone a Kai’sou, zatímco FlyQuest překvapili nezvyklými picky jako Urgot, Amumu a Cassiopeia. Vypadalo to, že Američané přicházejí s něčím novým a odvážným, ale pořád to nebylo to největší překvapení.

Pak to přišlo. Na druhou hru polský jungler Kacper „Inspired“ Słoma, vytáhl eso z rukávu. Nunu & Willump! Postava se konečně dočkala svého debutu na světové scéně. Jak si ale vedla proti tak silnému soupeři? Neuvěřitelně! Nunu se ukázal jako tajná zbraň. Zatímco korejský tým občas chyboval, Inspired a jeho yetti sjížděli mapu, gankovali a překvapovali soupeře. V klíčových momentech hry Nunu dokázal svou sněhovou koulí ovládnout bitevní pole, nebo dokonce ukrást Barona.

Situaci také pomohlo, že někteří hráči vlastně ani netušili, co Nunu umí. Přestože právě tuto hru vyhráli, v celkové sérii nakonec padli. I tak to byl pro FlyQuest úctyhodný výkon a dokázali, že západní týmy ještě nejsou odepsané. Navíc se postarali o jeden z nejpamátnějších okamžiků celého šampionátu.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.