Přejít k hlavnímu obsahu

CEO neplatil a zmizel. Ambiciozní sestava opouští organizaci kvůli milionovým dluhům

11. 10. 2024 | 18:00 Counter-Strike 2 Přestup
CS2 sekce organizace BLEED se oficiálně stává týmem UNPAID. Kompletní tým opouští řady singapurského celku kvůli nenaplněným finančním závazkům. BLEED má dlužit hráčům výplaty, odměny z výher, ale také za jejich samotné příchody z jiných organizací. Podle dnešního vyjádření vedení na hráče ani ostatní celky nereaguje a ředitel není k nenalezení.
Aleksandar „kassad“ Trifunović
Aleksandar „kassad“ Trifunović
Zdroj: idk

Ambice singapurské organizace BLEED byly opravdu vysoké. Se zdánlivě neomezenými financemi pověřila zkušeného kouče Aleksandara „kassad“ Trifunoviće s úkolem postavit sestavu pro boje o nejvyšší příčky. Tým se usadil na tier 2 scéně bez větších úspěchů, jak se ale ukázalo, hráčská motivace dostávala na frak.

Kassad se dnes na sociální síti X rozpovídal o finančních potížích, které celý projekt srážely. První mzdy měly přijít se čtyřměsíčním zpožděním, tým se nedočkal více než 60 % z výher. Aby toho nebylo málo, hráči si museli sami zajistit a zafinancovat tréninkový kemp před startem klíčové kvalifikace na šanghajský Major.

Třešničkou na dortu je, že BLEED dluží také dalším klubům za přestupy. Norská organizace Apeks pro portál HLTV.org potrvdila, že peníze za jarní posily jkaem a nawwk skutečně neobdržela, stejný stav naznačili i G2. Všechny nesplněné závazky dosahují výše minimálně 332 tisíc dolarů, tedy přes 7,5 milionu korun.

Podle srbského trenéra potíže zažíval jeho tým od samého začátku a nyní už nebyla jiná možnost, než vyjít se vším na povrch. Slovy kassada se totiž „ředitel organizace vypařil z povrchu zemského a nikdo jej nedokáže najít“. O stejných problémech se hovoří také ve spojitosti se zaměstnanci a hráči dalších sekcí.

Interní dysfunkce je pravděpodobně příčinou, proč organizace před pár dny ztratila i místo v pacifické divizi frančízové soutěže VALORANT Champions Tour. BLEED nedokázali Riotu dodat finanční zprávu a nejeden bývalý hráč VALORANT sekce upozorňoval na nezaplacené mzdy. Tyto neduhy Riot Games tvrdě trestají.

Hráči CS2 sekce pro tuto chvíli zůstanou pospolu pro další nejbližší turnaje, v nichž přislíbili účast. Do týmu se vrátí Nemanja „nexa“ Isaković a sestavu doplní Deyvid „h4rn“ Benchev, známý českým fanouškům z působení v ENTERPRISE esports. Hrát budou pod příznačným názvem UNPAID, tedy „nezaplaceno“.

Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.