Přejít k hlavnímu obsahu

ENCE vyhlíží nové zítřky. Původní kostra je minulostí, Poláky nahrazují vycházející hvězdy

11. 10. 2024 | 16:00 Counter-Strike 2 Přestup
Rok 2024 je pro ENCE jako na horské dráze. Organizace přišla o své hvězdy, načež nové polské jádro rozbouřilo publikum na IEM Katowice. O pár měsíců později už v týmu ale zůstává jen zkušený kapitán. O Major si ENCE nezahrají, a tak si mohou dovolit dát prostor mladíkům.
xKacpersky a Neityu
xKacpersky a Neityu
Zdroj: ENCE

Několikanásobný světový šampion Lukas „gla1ve“ Rossander přišel do ENCE teprve loni v listopadu a jen o měsíc později se většina jeho spoluhráčů rozutekla. Vedení zariskovali převzetím jádra polského celku 9INE, což se zprvu možná až nečekaně ukázalo jako funkční idea. Počáteční idylka ale týmu dlouho nevydržela a po následných nezdarech následovala jedna změna druhou. Po dnešku už v týmu zůstal jenom gla1ve.

Koncem května organizace přivedla zkušeného Ukrajince Viktora „sdy“ Orudzheva a z akademie povýšila finskou naději Paava „podi“ Heiskanena. S novými tvářemi však ENCE selhali v uzavřené kvalifikaci na RMR a o místo přišel trenér Jakub „kuben“ Gurczyński. Netrvalo dlouho a pod novým koučem Niclas „enkay J“ Krumhornem, jenž naposledy vedl Entropiq, definitivně skončil polský experiment. Až na jednu výjimku.

Polskou vlajku totiž přece jenom najdeme v týmu i nadále. ENCE do své sestavy přivedli sedmnáctiletého talenta Kacpera „xKacpersky“ Gabaru, který doposud reprezentoval akademie Young Ninjas. Také druhá posila je sázkou na budoucnost, jež dokonale doplní zkušenější kostru týmu. Ryan „Neityu“ Aubry je největší vycházející francouzskou nadějí a o jeho služby stálo vícero celků. ENCE jsou stále zvučnou adresou.

Premiéru si oba noví borci zažijí za necelý týden před domácím publikem, pokud se tedy probojují do play-off. Finské město Espoo totiž hostí další ročník Elisa Masters a ENCE budou mít na místě spoustu fanoušků, i když v Counter-Strike sekci aktuálně působí jen jeden Fin. Následující program je vzhledem k absenci na RMR neznámý, ale jako až 52. nejlepší tým světa se budou ENCE muset odrazit od menších online soutěží.

Zdroj: ence.gg
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.