Přejít k hlavnímu obsahu

Nejsledovanější zápas roku zvládli lépe obhájci titulu. Evropská naděje však stále visí ve vzduchu

11. 10. 2024 | 17:00 League of Legends Reportáž
Rivalita G2 a T1 se dočkala dalšího střetu, tentokrát o postup do čtvrtfinále letošního světového šampionátu. Největší evropská naděje na turnaji však na úřadující mistry světa nestačila, slibnou hru jim překazil zlodějský kousek u Barona, který zpečetil výsledek série. Příští šance však bude jejich poslední.
T1 vs G2
T1 vs G2
Zdroj: Riot Games

Bitva titánů mezi východem a západem, T1 vs G2 je banger, který vždy doručí zábavu. Oba celky mají mezi sebou dlouhou historii a diváci si takové klání zřídka nechají ujít. Právě proto se jednalo o dosud nejsledovanější zápas turnaje, který v jednu chvíli sledovalo přes 3 miliony diváků současně, což je více než samotné finále letošního MSI.

Evropský celek si v turnaji počínal velice dobře. Vypilovali chyby, které jejich rok doprovázely, ale stále se nejednalo o dominantní sílu hodnou trofeje. To samé však platilo i o jejich soupeři. Počátek turnaje byl pro T1 stejně tragický jako jejich domácí sezóna, ale každým dalším zápasem se dostávali do tempa. Všem bylo jasné, že to nebude jednoduchý úkol.

Oba celky nastoupili s jasným plánem a draftem. G2 vsadili na Nocturne a Orianna combo, jenže soupeř jejich úmysl přečetl dokonale a vytvořil kompozici, která znemožňovala pořádný engage. I když evropští hráči předvedli světlé momenty, ocitli se tváří v tvář nevyhnutelnému osudu. 

Pokud fanoušci po první hře přemýšleli, s jakým kreativním draftem G2 přijde tentokrát, nemuseli se dlouho nechat napínat. Použili stejné karty, kterým důvěřovali, ale tentokrát banem znemožnili stejnou kompozici. Jenže chyby evropských hvězd znovu hrály roli. T1 diktovali tempo a schylovalo se k rychlému vítězství. A přesně v tu chvíli začala ta slibovaná podívaná.

G2 začali nacházet jeden pick za druhým a brzy vládli v teamfightech. Díky parádnímu makru se ocitli ve vedení a po třech zničených inhibitorech se rozhodli pro Barona. Srdcervoucí okamžik. Oner s Vi jednoduše přeskočil zeď a objektiv ukradl. Díky buffu se T1 podařilo ubránit předejít jasné porážce. Při dalším souboji Zeus s nečekaným teleportem do zad zpečetil jejich osud. Korejci posbírali zbytek objektivů a vyrazili na finální steč. Po více než 40 minutách se mohl radovat z postupu do čtvrtfinále.

Naštěstí pro evropskou sestavu nešlo o eliminační zápas. G2 budou mít ještě jeden pokus zajistit si místo mezi nejlepší osmičkou. Naděje na pokračování v turnaji stále je, ale hráči budou muset omezit počet drobných chyb, kterých se dopošutějí.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.