Přejít k hlavnímu obsahu

Žádné překvapení se nekoná. Pořadatelé Majoru odhalili všechny soupisky pro RMR

12. 10. 2024 | 15:30 Counter-Strike 2 Turnaj
Poslední měsíc nás dělí od vrcholné části kvalifikace na druhý CS2 Major. Regionální RMR se uskuteční přímo v Šanghaji, aby postupující týmy nemusely letět do Číny ve dvou různých termínech. Kvůli tomu vše bohužel nasvědčuje tomu, že se přední česko-slovenské sestavy bohužel neukáží na Tipsport MČR CS 2024. Podrobný scénář budeme znát po blížícím se losu evropských skupin. Nyní se ale pojďme podívat na kompletní přehled soupisek.
Utká se oskar se po letech se s1mplem?
Utká se oskar se po letech se s1mplem?
Zdroj: Perfect World

Ve čtyřech RMR skupinách či regionech si o postup na vrcholný turnaj kompetitivního Counter-Striku zahraje 56 týmů. Evropa má na Majoru 14 slotů, Amerika 7 a Asie s Oceánií zbývající 3. Nejostřeji sledované budou samozřejmě boje na starém kontinentu, kde je konkurence nejvyrovnanější a uspět může v podstatě kdokoliv. Vůbec poprvé má česko-slovenská scéna v této fázi více než jeden tým. Mezi favority ale nepatří.

Ačkoliv veškeré týmové snažení vždy směřuje vstříc Majoru, tak mnoho týmů před uzávěrkou soupisek udělalo i po úspěšné kvalifikaci do Šanghaje změnu v sestavě. V takovém případě jde o připsané náhradníky, kteří sice mohou naskočit do hry, ale v případě postupu na samotný šampionát neobdrží vlastní samolepky. Jedná se o Caspera „cadiaN“ Møllera, Oleksandra „s1mple“ Kostyliev nebo Tima „nawwk“ Jonassona.

Z řad česko-slovenských zástupců jediný otazník visí nad UNiTY, kterým hrozí odchod jejich klíčového hráče, přičemž jako náhradníka mají uvedeného svého trenéra, jehož aktivní hráčská kariéra je dlouhé roky minulostí. Přesto jeho naskočení do hry je možné. Jakub „M1key“ Krausko totiž bojuje o angažmá v OG, kde by se případně řešilo i jeho možné uvolnění. Verdikt zatím známý není, ale času mnoho nezbývá.

SINNERS mají svého trenéra také ve dvojí roli, Tomáš „Tomkeejs“ Tomka je ale pro hříšníky klasickým záskokem a letos si dokonce zahrál na offline akci Tipsport CS Spring. Dynamo Eclot jako poslední domácí tým určilo za svého náhradníka Adama „NEOFRAG“ Zouhara, který s týmem v létě dokonce i chvíli hrál. 

Z jednotlivců nebude na RMR chybět David „frozen“ Čerňanský s FaZe Clanem ani člen fnatic Matúš „MATYS“ Šimko, který bude bojovat o svůj první Major v kariéře. Oldřich „PR“ Nový naopak na soupisce MOUZ NXT nefiguruje, ačkoliv se o tom mluvilo. Kompletní přehled týmů naleznete na webu HLTV.org.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.