Přejít k hlavnímu obsahu

Sezóna Fnatic končí zklamáním. Humanoidovi nepomohl ani překvapivý pick v rozhodující hře

12. 10. 2024 | 17:00 League of Legends Komentář
Jediný český hráč na mistrovství světa v League of Legends odehrál poslední letošní zápas. V napínavé sérii proti čínskému celku Weibo gaming přitom vkročili správnou nohou, nakonec je ale chyby stály zbytek série. Marek „Humanoid“ Brázda neměl svůj den, což se bohužel podepsalo na celkovém výsledku. Turnaj bude pokračovat bez české účasti, z Evropy zůstávají pouze G2.
Fnatic vypadli z Worlds 2024
Fnatic vypadli z Worlds 2024
Zdroj: Riot Games

Z losu mohli mít hráči a fanoušci Fnatic dobrý pocit. Weibo Gaming, jejich soupeř, byl považován za jeden z hratelných asijských týmů. Trenér Tomáš „Nightshare“ Kněžínek měl se svými svěřenci jasně daný plán. Jenže silná stránka evropské sestavy, early game, se nevyvíjela v jejich prospěch. Humanoidovi se nedařilo vyhrát linku a umíral na ganky.

Kdo ale držel Fnatic naživu, byla botlinka. Noah na Varusovi sázel pořádné poškození a Jun se svou Rell vybízel spoluhráče s neuvěřitelným engagem. Brzy se do hry dostal i zbytek týmu a v perfektním teamfightu se ukázal i Oscarinin. První mapa padla do rukou ostrovní organizace.

Po výměně stran však Číňané udeřili tvrdě. Humanoid opět ztrácel na lince a stal se svačinkou pro nepřátelského junglera. Jeho chyby stály tým objektivy, které by jinak získali. Opět to byl Noah a Jun, kteří Evropany drželi na nohou, ale nakonec to byl Jax v rukách Chena „Breathe“ Chena, který Fnatic srazil na kolena s podporou Xiaohu Orianny.

Pro rozhodující mapu se Nightshare a jeho svěřenci rozhodli zariskovat. Místo výherní blueside si vybrali redside a rozhodli se soupeře zakončit lastpickem. Ono eso v rukávu měl být šampion pro českou hvězdu. Humanoid vytasil Swaina. Jenže chabý laning a brzká smrt opět nutila Fnatic dohánět ztráty. I ze střetů, které na první pohled vypadali dobře pro evropskou sestavu, nakonec těžili Číňané, chybělo pořádné DPS poškození..

Weibo nabíralo na síle a nakonec měli celý Summoner's Rift ve své moci. Náskok byl tak velký, že ani perfektní engage na nepřátelské carry nepomohl. Fnatic vlastními se vlastními chybami vyšachovali z turnaje pouze s jedinou výhrou na svém kontě. Pro tým je velké zklamání, těžko očekávat, že se vrátí na scénu ve stejné sestavě. Naděje Evropy leží už pouze na bedrech G2.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.