Přejít k hlavnímu obsahu

Amerika má jistotu čtvrtfinále! Pro evropský celek byl los nejkrutější, smutní fanoušci

13. 10. 2024 | 11:00 League of Legends Preview
Losování soupeřů provází světový šampionát druhý rok. Swiss stage se ukázala být jako krok správným směrem, hlavně pro diváky. Jenže i los může být někdy ošemetný. Zatímco zástupcům LCS připravila jasný spot v play-off, evropský celek čelí jednomu gigantu za druhým.
Losování závěrečného dne Swiss Stage
Losování závěrečného dne Swiss Stage
Zdroj: Riot Games

Swiss stage na worlds má jasná a jednoduchá pravidla. Kromě zakázaného matchupu mezi týmy ze stejného regionu v prvním kole se vaším soupeře muže stát kdokoliv s totožným skóre. Nelze však narazit na stejného protivníka dvakrát. Pět sestav si už postup zařídilo, dnes se však rozhodne o zbylých účastnících. Všemu však předcházel los, na který se jen tak nezapomene.

Jako první bude na programu střet DK a Weibo, dvou asijských velikánů. Pro západní fanoušky však znamenalo jediné –⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠ jeden z týmů LEC a LCS se do čtvrtfinále podívá. Šlo už jen o to, kdo si vylosuje Černého Petra. Ani FLY, ani TL, ani G2 by neměli s BLG snadné pořízení. Diváci doufali, že se konečně dočkají střetu mezi Evropou a Amerikou, zatím totiž byli ochuzeni.

Jak první padl prst na FlyQuest. V tu chvíli se sjednocení fanoušci modlili za jedinou věc –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ nevylosovat Team Liquid. Jenže právě to se stalo. V tu chvíli evropským fandům zatrnulo, naopak v Americe mohli slavit. Alespoň jeden tým se totiž podívá do čtvrtfinále. Jen se o místo poperou navzájem.

Naopak G2 čeká ten nejsilnější soupeř. Kromě Brazilců se utkávali pouze s východními giganty. I když podávali velice slibné výkony, dvakrát to nestačilo. I když fanoušci trpí v agónii, Caps předem prozradil, že týmu je jedno, komu se v rozhodujícím kole postaví. Pokud chtějí myslet na trofej, musí porazit kohokoliv.

Takový přístup má celá sestava. Není však pochyb, že k nim byl los opravdu nepříjemný. Finální den Swiss stage odstartuje dnes ve 14 hodin. Západ do bojů nastoupí až později. Bude se jednat o poslední evropský tanec, nebo šokují svět a získají si vstupenku do play-off?

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.