Přejít k hlavnímu obsahu

Opravdu jsem věřil, že vyhrajeme, svěřil se český trenér. Fnatic pravděpodobně sestavu nezmění

13. 10. 2024 | 12:30 League of Legends Komentář
Po vypadnutí z Worlds sezóna Fnatic končí. S velkým zklamáním budou zbytek zápasů sledovat pouze na diváckých obrazovkách. Po prohře smutnil i Tomáš „Nightshare“ Kněžínek, trenér Fnatic. Nikdy prý nebyl na mezinárodní scéně tak sebevědomý, proto ho opravdu mrzí konečný výsledek. Jaké jsou plány do budoucna.
Nightshare
Nightshare
Zdroj: Riot Games

Letošní rok byl pro Fnatic velice nekonzistentní. Dokázali hrát naprosto prvotřídně, ale naopak byly i chvíle, na které se jen stěží dalo koukat. Zdrcující porážka s čínským celkem Weibo byla jasnou ukázkou toho, jak vlastní chyby mohou o všem rozhodnout. „S tím, jak se nám v poslední době dařilo, jsem opravdu věřil, že proti Weibo vyhrajeme, a proti komukoli, koho vylosujeme jako dalšího,“ svěřil se Nightshare po prohře.

Jenže Humanoid a spol sekali jednu chybu za druhou. „Nikdy jsem na mezinárodní akci nebyl tak sebevědomý. Hluboce mě mrzí, že jsme se ukázali, jak jsme se ukázali,“ smutnil český trenér a odkazoval na výkon v předešlé sérii. Přitom podle jeho slov se Fnatic dařilo ve scrimech i proti asijským týmům. Dokázali porazit DK, T1 i TES, ale na stagi jim to pak neklikalo.

„Co říct, za celý rok jsme se dostatečně nezlepšili a bylo to znát v Season Finals i na šampionátu. Je mi to líto,“ zoufal Nightshare. Českému kouči letos končí smlouva, ale zároveň nastínil, že Fnatic bude v tomto projektu pravděpodobně pokračovat i další rok. I když je možné že se během přestupové sezóny objeví i jiné nabídky.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.