Přejít k hlavnímu obsahu

Ani oskarův clutch nestačil. SINNERS se v semifinále museli poklonit „dalším donkům“

13. 10. 2024 | 17:00 Counter-Strike 2 Reportáž
Největší vycházející superstar současnosti má své následovníky. Spirit Academy šplhají po světovém žebříčku a dnes si na nich vylámali zuby SINNERS, kteří ve svém dalším parádním tažení turnajem CCT skončili v semifinále. K výhře nepomohl ani skvělý clutch 1 proti 3.
Tomáš „oskar“ Šťastný
Tomáš „oskar“ Šťastný
Zdroj: PLAYzone (Milan Dobeš)

SINNERS letos patří mezi nejvýraznější týmy okruhu CCT. Ze čtrnácti turnajů chyběli od začátku května pouze ve dvou, ze dvanácti účastí vydolovali kompletní medailovou sbírku. Právě zde totiž před měsícem ukončili dlouholeté čekání na mezinárodní titul, když ve finále jedenácté edice pokořili GamerLegion.

V současnosti se hříšníci soustředí primárně na přípravu na RMR, které vypukne už za měsíc, proto je v oficiálních utkáních tak často nevídáme. Turnaje CCT patří mezi světlé výjimky. Tentokrát si vysloužili pozvánku přímo do play-off, a přeskočili tak nevyzpytatelný swiss. Dnes jejich víkendová pouť ale skončila.

Ve svém úvodním duelu si v pátek hladce SINNERS poradili s Monte, na serveru řádila pravá a levá ruka ďábla: Max „SHOCK“ Kvapil a Tomáš „oskar“ Šťastný. Oba borci byli při chuti také proti GUN5 a nasměrovaly svůj tým do finálového dne. V semifinále je ale čekala Spirit Academy, která působí opravdu nebezpečně.

Tentokrát nebyl tahounem dravé akademie Maxim „kyousuke“ Lukin, přezdívaný druhý donk, nýbrž Daniel „syph0“ Ageyev, o něhož v první polovině roku stáli Cloud9. Bilanci měl sice podobně fantasickou jako jeden z nejlepších hráčů celého turnaje oskar, mnohem více ale s sebou strhl celý tým, který zvítězil 2:1.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.