Přejít k hlavnímu obsahu

Hořká porážka. Poslední bašta Evropy padla v neuvěřitelně napínavé bitvě o čtvrtfinále

13. 10. 2024 | 20:00 League of Legends Reportáž
Před dvěma legendárními organizacemi a vítězi svých regionálních lig ležela na stole účast ve čtvrtfinále. Ale také eliminace a ukončení sezóny. Týmy G2 Esports a Bilibili Gaming během roku i na Worlds vybojovaly úžasná vítězství i utrpěly bolestivé porážky, ale nyní se setkaly ve střetu, který nesměly prohrát. Hrdost jejich regionů ležela na jejich ramenou.
G2 eliminováni z Worlds 2024
G2 eliminováni z Worlds 2024
Zdroj: Riot Games

V prvním mapě G2 čelili nepředstavitelné výzvě. Opět vsadili na jejich oblíbené Nocturne Orianna combo. BLG rychle sebrali dva killy a brzy diktovali tempo. I když se Evropanům podařilo sundat hlavní carry, hra se zdála být v rukách BLG. Jejich pohyby na mapě byly chirurgicky přesné, a G2 bylo brzy lapeno v pasti. Číňané kontrolovali každý krok. Navzdory pokusům publika, které podporovalo domácí celek, nebylo možné zvrátit tok bitvy.

Pro G2 nebyla cesta zpět, ocitli se jednu prohru od eliminace. Změnili celou svou strategii – buď výhra, nebo konec. S novým přístupem začali Evropané s větší jistotou a tentokrát BLG nedostali tolik šancí na chycení svých cílů. BrokenBlade na Yasuovi ukázal brilantní výkon a dělal si ze soupeřů akorát srandu. Spolupráce mezi Skarnerem, Yasuem a Sylasem byla perfektní. G2 ukázali, že jsou připraveni bojovat.

U Barona Yike odchytil hned dva soupeře a teamfight opět pokračoval díky dechberoucím mechanikám Topfathera. G2 slízli smetanu a převzali kontrolu. Za bouření diváků v aréně nakráčeli do nepřátelské základny a dokončili práci.

Drama však pokračovalo až do konce. Třetí zápas oba týmy předváděli prvotřídní League of Legends. Ebropané opět ukuchtili nový draft. Ryze na midlane a Taric na bot, něco takového soupeře překvapilo. Hra probíhala jako šachová partie, kde každý tah měl vážné následky. Nakonec se oba týmy střetly v divoké bitvě, ve které padlo několik hráčů na obou stranách. Pak se ale dravost G2 vyplatila, když chytili pět zabití v jedné skvělé akci. Nicméně jejich ambice je stála draho – Baron call byl příliš velké sousto.

BLG toho využili a po vyhraném teamfightu vzali objektiv, díky čemuž převzali kontrolu nad hrou. V posledním záblesku naděje se G2 pustili do posledního boje. Vypadalo to slibně, čínská sestava byla téměř smazána, ale ten nejdůležitější člen zůstal naživu. Zhao „Elk“ Jia-Hao se svým Ezrealem clutchnul celý teamfight. Následoval rychlý Baron a do minuty bylo po všem.

Po dramatickém návratu do hry BLG dotáhli zápas do konce a zajistili si své místo v Knockout Stage. G2 Esports, ikona evropského LoL, se s turnajem loučí, ale jejich fanoušci v berlínské aréně i po prohře neztrácejí naději. Rozhodně jsou na jejich výkon pyšní, ale ovoce v podobě postupu do čtvrtfinále to ani tentokrát nepřineslo.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.