Přejít k hlavnímu obsahu

Démon se vrací na scénu. Formuje se nejděsivější tým všech dob?

14. 10. 2024 | 12:00 VALORANT Přestup
Návrat hvězdy se stal jednou z nejvíce očekávaných událostí roku. Leviatán právě potvrdil to, o čem se spekulovalo týdny – podepsání šampiona z roku 2023, Maxe „Demon1“ Mazanova je nyní realitou! Přestup přichází po neúspěšném působení v týmu NRG, kde byl hráč od května nedobrovolně na lavičce. V americké organizaci se rýsuje nekompromisní sestava.
Demon1 po výhře na Champions 2023
Demon1 po výhře na Champions 2023
Zdroj: VCT

Max „Demon1“ Mazanov si udělal jméno hned ve svém debutovém roce. V polovině minulé sezóny posílil Evil Geniuses, se kterým získal titul šampiona světa. Pak ale přišla změna. Jeho kariéra u NRG nenabrala ten správný směr – tým plný velkých jmen, vypadl z bojů o postup na mezinárodní soutěž bez většího úspěchu a Demon1 skončil mimo hru. Místo toho se věnoval streamování a čekal na svou další příležitost, aby se mohl vrátit na scénu, kde má rozhodně co nabídnout.

A právě Leviatán věří, že právě další šampion z roku 2023 bude tím rozhodujícím článkem, který jim přinese další úspěchy. Potká se zde se svým bývalým spoluhráčem Corbinem „C0M“ Lee, se kterým před rokem pozvedl nejcennější trofej. Tým, který se stal vítězem regionální ligy, zakončil sezónu bronzem na světovém šampionátu. 

Leviatán navíc doslova rozvlnil fanouškovskou scénu, když zveřejnil velkolepé oznámení na YouTube, ve kterém představili nového hráče v epickém videu. Demon1 měl přijít jako možná náhrada za brazilskou super hvězdu Erika „aspas“ Santose, který měl na stole nabídku od BLEED. Jenže vzhledem k tomu, co se v singapurské organizaci děje, jen těžko přestoupí.

Se třemi světovými šampiony v sestavě má Leviatán veškeré předpoklady k tomu, aby v roce 2025 zaútočil na nejvyšší příčky. Fanoušci očekávají velké věci – a jak již Demon1 několikrát dokázal, jeho návrat na server bude stát za to sledovat.

Sestava Leviatánu pro rok 2025:

  • Chile Francisco „kiNgg“ Aravena
  • Brazílie Erick „aspas“ Santos
  • Spojené státy americké Ian „tex“ Botsch
  • Spojené státy americké Corbin „C0M“ Lee
  • Spojené státy americké Max „Demon1“ Mazanov
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.