Přejít k hlavnímu obsahu

ESPORTOVNIA IV: Kdo se postaví na českou stranu v boji proti Polsku o 30 tisíc korun?

14. 10. 2024 | 14:00 Brawl Stars Turnaj
Unikátní souboj dvou národů s názvem ESPORTOVNIA má před sebou své čtvrté finále. V každoroční soutěži vedou Češi 2:1 a letos budou hájit své vedení ve hře Brawl Stars. Národní kolo už je za námi a my po dvou fázích víme, kdo nás bude reprezentovat na akci BB Games.
Esportovnia IV.
Esportovnia IV.
Zdroj: ESPORTOVNIA

Příběh česko-polských soubojů se začal psát v roce 2021. Česko ovládlo úvodní ročník v Rocket League, ale Polsko srovnalo stav v Counter-Striku. Češi vloni zazářili v šachu a dostali se znovu do vedení. Tradice letos pokračuje v Brawl Stars, který je u nás velice populární, což dokazuje Samsung MČSR v mobilních hrách. Před vrcholem mistrovské sezóny si domácí hráči nenechali ujít příležitost reprezentovat svůj národ.

Do otevřené kvalifikace se v českém národním kole přihlásilo celkem 30 týmů. Single Elimination pavouk v neděli odpoledne určil čtyři nejlepší sestavy, které se hned posléze utkaly o dva sloty na finálovém turnaji v polském městě Bílsko-Bělá. V silné konkurenci nezaváhali domácí suveréni ze Sampi, kteří povrdili své kvality. Postup si vybojovali společně se Zmrzlináři, zatímco Inside Games skončili v poli poražených.

Vyvrcholení ESPORTOVNIA IV se uskuteční kousek za hranicemi na akci BB Games v pátek 15. listopadu. Česko díky stabilní hráčské základně a dlouhodobě udržovanému turnajovému prostředí posílá do boje opravdu silná jména s těmi nejvyššími ambicemi. Všichni čtyři účastníci si rozdělí prize pool ve výši 5000 zlotých, tedy v přepočtu zhruba 30 tisíc korun. Účastníci ale budou bojovat především o čest národa!

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.