Přejít k hlavnímu obsahu

Rozpad G2 po neúspěchu na Worlds? Hráči údajně o svém odchodu věděli už před turnajem

15. 10. 2024 | 12:00 League of Legends Komentář
V táboře G2 Esports zavládlo ticho. Ticho, které bývá před bouří. Jen necelých 24 hodin po jejich vyřazení z Worlds se začaly šířit zvěsti, které nikdo nechtěl slyšet. Podle zdrojů redakce Sheep Esports klub umožnil Martinu „Yike“ Sundelinovi a Mihaelu „Mikyx“ Mehle hledat nové týmy bez výkupního poplatku. Tato zpráva zasáhla komunitu jako blesk z čistého nebe, protože oba hráči byli v posledních dvou letech srdcem a duší G2.
G2 Esports
G2 Esports
Zdroj: Riot Games

G2 se v roce 2023 opět stalo dominantní silou evropského League of Legends. Tým vyhrál pět ze šesti splitů, triumfoval na Season Finals, a právě Yike i Mikyx měli na tomto úspěchu obrovský podíl. Mladý jungler, který získal titul nováčka roku, a veterán na suportu se stal MVP roku 2023. Společně neohroženě vládl tým Evropě.

I přes neotřesitelnou dominanci v Evropě se G2 nedařilo na mezinárodní scéně. Rok 2023 přinesl zklamání na MSI a především na Worlds, kde po výborném startu ve Swiss Stage podlehli severoamerickým NRG a museli se se šampionátem rozloučit. Historie se opakovala i letos – nadějné výkony na začátku, ale konec přišel příliš brzy. Před Knockout fází je zastavil tým BLG. Samurajové opět skončili s pocitem, že jejich cesta měla být delší.

Zatímco oficiální potvrzení od G2 stále chybí, v komunitě se již šíří spekulace o tom, že hráči věděli o svém osudu ještě před turnajem. „Jít na Worlds, když víš, že tě po turnaji čeká konec, to musí být obrovský tlak,“ komentoval situaci bývalý hráč z LEC a analytik. Dokonce zmínil, že pohyby na trhu přichází v poslední době tak brzy, že někteří hráči jdou na Worlds s vědomím, že na příští sezónu mění dres.

G2 ještě nic oficiálně neoznámilo, ale rozhodnutí dát oběma hvězdám volnou ruku naznačuje obrovskou změnu. Po dvou letech dominance v Evropě a neúspěších na světové scéně G2 možná cítí, že je čas na nový začátek. Fanoušci se ptají, kdo nahradí tyto ikony a zda nová krev dokáže splnit nejen očekávání v Evropě, ale především ambice na mezinárodní scéně.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.