Přejít k hlavnímu obsahu

Trojitý nášup Call of Duty míří na Xbox Cloud Gaming. Bez Game Pass Ultimate si je ale nezahrajete

15. 10. 2024 | 15:00 Komentář
Už 25. října dorazí na Xbox Cloud Gaming tři tituly ze série Call of Duty – Black Ops 6, Modern Warfare III a Warzone. To znamená, že se budete moci pustit do boje odkudkoli, ať už z konzole, PC, nebo dokonce z mobilního zařízení bez nutnosti stahování. Ale pozor, má to háček! K těmto hrám se dostanete pouze tehdy, pokud máte Xbox Game Pass Ultimate. Bez něj si můžete nechat o cloudovém hraní jen zdát.
Call of Duty: Black Ops 6
Call of Duty: Black Ops 6
Zdroj: Activision Blizzard

Call of Duty: Black Ops 6 si budete moci zahrát přímo z cloudu, aniž byste museli stahovat hru nebo čekat na instalaci. To představuje významný milník pro celou sérii, protože je to poprvé, kdy je Call of Duty dostupné na cloudové platformě hned od prvního dne vydání. Dokonce i Modern Warfare III nebo Warzone si můžete užít s pohodlím, které cloudové hraní přináší. Do boje se tak lze můžete zapojit kdykoliv a na jakémkoliv zařízení.

Jenže abyste si mohli zahrát tyto tři hry přes Xbox Cloud Gaming, potřebujete Game Pass Ultimate. Tento předplacený balíček za 439 korun měsíčně vám umožní přístup nejen k novým titulům Call of Duty, ale také k dalším hrám, které jsou dostupné k okamžitému spuštění. Funkce bude fungovat na konzolích, počítačích, mobilních zařízeních, zařízeních Amazon Fire TV, VR Meta Quest soupravách a na některých televizorech Samsung. Game Pass Ultimate je klíč k celé knihovně her.

Proč je to důležité? Microsoft dává jasný signálem, že budoucnost her je ve streamování. Už plánuje další vylepšení cloudového hraní – například možnost streamovat hry, které nejsou součástí Game Passu, což se očekává v listopadu. V rámci dlouhodobého projektu známého jako Project Lapland uvnitř společnosti Microsoft připravoval softwarový gigant své servery Xbox Cloud Gaming, aby byly schopny podporovat streamování tisíců her.

Prezidentka Xboxu Sarah Bondová prozradila, že „od listopadu budou hráči moci hrát a nakupovat hry pro Xbox přímo z aplikace Xbox na Androidu“. Microsoft vidí v cloudovém hraní velký potenciál.

Zdroj: Microsoft
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.